Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

General: U Rusiji u toku državni udar, Putin smrtno bolestan

Preporučeno

Kaže kako se ruska taktika nije promijenila, a Rusija trpi ogromne gubitke. On je rekao da nije iznenađen neuspjesima Rusije u ratu.

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe kaže da rat sa Rusijom “teče tako dobro da će doći do prekretnice do sredine avgusta i okončati se do kraja godine”.

Ovo je daleko najtačnije i najoptimističnije predviđanje visokog ukrajinskog zvaničnika, piše Sky News.

Upravo se čita:  Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

General-major Kirilo Budanov je također rekao da je “u Rusiji već u toku državni udar za svrgavanje Vladimira Putina i da je ruski lider teško bolestan od raka”.

Budanov je tačno predvideo kada će se ruska invazija desiti, dok su drugi u njegovoj vladi bili skeptični, piše Sky News.

“Prekretnica će biti u drugom dijelu avgusta. Većina aktivnih borbi bit će završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, mi ćemo obnoviti ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim”, rekao je.

Upravo se čita:  Bosanka pretukla prolaznika, tvrdi da je vrijeđao zbog njenog porijekla

Kako kaže, ruska taktika se nije promijenila, a Rusija trpi ogromne gubitke. On je rekao da nije iznenađen neuspjesima Rusije u ratu.

“Znamo sve o našem neprijatelju. Znamo za njihove planove u trenutku kada ih naprave. Evropa vidi Rusiju kao veliku prijetnju. Oni se plaše njene agresije. Mi se borimo protiv Rusije osam godina i možemo reći da je priča o moćna ruska vojska je mit, samo horda ljudi sa oružjem”, zaključio je on.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas