Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Glumac Izudin Bajrović “razmontirao” Sanju Vlaisavljević: Nisi ti neumna, provokacija se dobro plaća

Nemojte propustiti

– Slobodno možeš šetati Ferhadijom, neće te niko dirati. Žaliti možda da – objavio je Bajrović

Bura koju je izazvala aktuelna ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević svojom izjavom o ratnim zločincima još se ne smiruje.

Podsjećamo, Vlaisavljević je da za pravo predsjednici FBiH Lidiji Bradari, koja je rekla kako ratni zločinci to prestaju biti nakon odsluženja kazne. Vlaisavljević je dodala kako te osobe treba rehabilitovati i resocijalizirati, te ih uključiti u normalne životne tokove.

Očekivano, na ovakvu, slobodno se može reći, provokaciju, koja joj nije i prva, a vjerovatno ni posljednja koju će izreći, reagovala su brojna udruženja žrtava, ali i javne ličnosti koje saosjećaju sa boli žrtava ratnih zločina. Među njima je i bh. glumac Izudin Bajrović, koji se nije ustručavao da otvoreno kaže motive zbog kojih aktuelna ministrica “ispaljuje” ovakve provokacoje, a radi se o čistom interesu.

Upravo se čita:  Odselila u Njemačku pa je šokirale cijene: Pogledajte koliko košta cvijeće, a tek voće! "Ovo je preskupo, ej"

– Nije ovo Sanjice tvoj linč, niko tebe ne ličnuje. Ti si linčovala žrtve Ahmića za kojima juče(r) žališ, gorko žališ, licemjerno, naravno. Onaj ko žali žrtve ne rehabilituje njihove egzekutore ili one koji su te egzekutore poslali da izvrše egzekuciju. Linčovala si i sve druge žrtve van Ahmića. Ti si rehabilitovala one koji su ubijali, one koji su palili, one koji su logore osnivali i one koji su zvjerski u tim logorima vladali.

Upravo se čita:  Mama Hajdukovog golmana u 48. godini pokazala isklesano tijelo

Znaš ti to dobro, nisi toliko neumna. Provociraš, priželjkiješ odgovor i znaš da ćeš ga dobiti. Pa i ovaj moj, koji se trudio da ostane neizrečen, ali se ipak izrekao. Znaš onu o caru Trojanu?

Kažeš sve evropske metropole imaju halal restorane, a Sarajevo nema restorane sa svinjetinom. Pa kome je to zabranjena teletina, piletina, govedina? Nikom. Svi mogu jesti u Sarajevu, a u Berlinu treba halal restorana, jer muslimani, jevreji i još neki mnogi ne jedu svinjetinu pa baš da ne umru od gladi.

Kažeš, da bi se ispravila, kako u Sarajevu ima Deda Mraza, ali nema Deda Božićnjaka. Ja se ne sjećam da ga je u Sarajevu ikad i bilo, ali ako hoće da dođe, bujrum, neka ga, lijepo ćemo ga dočekati.

Upravo se čita:  Načelnica općine u BiH snimkom oduševila pratioce na Instagramu!

Znaš ti sve to, nisi naivna. Provokacija se dobro plaća. Zapamti, ubica uvijek ostaje ubica pa i kad odsluži kaznu. Tada postaje ubica koji je odslužio kaznu i znaš ti i to, ali ti si na strani Kaina i džaba tebe svi Abelji pozivali na razum, ti si uvijek na strani koristi.

Slobodno možeš šetati Ferhadijom, neće te niko dirati. Žaliti možda da, objavio je Bajrović na svojoj Facebook stranici.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo