Utorak, 5 prosinca, 2023

Gospođu iz Sarajeva koja baca smeće kroz prozor čeka kazna od 100 do 1.500 KM

“Sačinjena je službena zabilješka i uskoro se očekuje izdavanje prekršajnog naloga od 100 do 1500 KM”, poručili su iz KJKP Rad

Preporučeno

Gospođa koja je snimljena kako smeće baca kroz prozor stana u Kranječevićevoj ulici u Sarajevu, biće novčano kažnjena, objavili su iz KJKP Rad.

“Gospođa koja je snimljena kako otpad izbacuje krozo prozor u Kranjčevićevoj ulici je identifikovana”, objavili su iz #Rada”.

“Sačinjena je službena zabilješka i uskoro se očekuje izdavanje prekršajnog naloga od 100 do 1500 KM”, poručili su.

Upravo se čita:  Dolazi zima duga i hladna: Minusi “okovali” gradove

Iz Rada su naveli da će gospođa biti kažnjena kako nalaže član 74 Zakona o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo.

Snimku su objavili iz KJKP Rad na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Još dva dana odvoz kabastog otpada

U toku je jesenja akcija odvoza kabastog otpada. Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada je koncipirana na način da stanovništvo, u danima vikenda, svoj kabasti otpad odloži na lokacije poznate iz ranijih akcija. Također, mogu kontaktirati sekretara Mjesne Zajednice ili pročitati na oglasnoj ploči.

Upravo se čita:  Kako je samozvani psiholog i teolog rasturio Damiru Muharemovićevu porodicu: Udata Enisa se “šerijatski” udala za Edina Tulu i ostavila petero djece!

Jesenja akcija odvoza kabastog otpada počela je 07.10.2023. godine, a završava 06.11.2023. godine i molimo građane da se pridržavaju navedenih termina i svoj kabasti otpad odlažu u terminima koji su navedeni za njihove Općine.

Neodgovorne stanovnike koji odlažu otpad na nepropisan način, izvan termina i na mjesta koja nisu uređena za odlaganje otpada možete prijaviti na Eko telefon 033 660 000 ili putem poruka, na aplikacije viber i whatsapp, na broj 062 220 330.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo