Utorak, 18 lipnja, 2024

Gospođu iz Sarajeva koja baca smeće kroz prozor čeka kazna od 100 do 1.500 KM

Preporučeno

“Sačinjena je službena zabilješka i uskoro se očekuje izdavanje prekršajnog naloga od 100 do 1500 KM”, poručili su iz KJKP Rad

Gospođa koja je snimljena kako smeće baca kroz prozor stana u Kranječevićevoj ulici u Sarajevu, biće novčano kažnjena, objavili su iz KJKP Rad.

“Gospođa koja je snimljena kako otpad izbacuje krozo prozor u Kranjčevićevoj ulici je identifikovana”, objavili su iz #Rada”.

“Sačinjena je službena zabilješka i uskoro se očekuje izdavanje prekršajnog naloga od 100 do 1500 KM”, poručili su.

Upravo se čita:  Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Iz Rada su naveli da će gospođa biti kažnjena kako nalaže član 74 Zakona o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo.

Snimku su objavili iz KJKP Rad na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Još dva dana odvoz kabastog otpada

U toku je jesenja akcija odvoza kabastog otpada. Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada je koncipirana na način da stanovništvo, u danima vikenda, svoj kabasti otpad odloži na lokacije poznate iz ranijih akcija. Također, mogu kontaktirati sekretara Mjesne Zajednice ili pročitati na oglasnoj ploči.

Upravo se čita:  Roditelji, budite oprezni: Skuter za djecu povučen sa tržišta u BiH

Jesenja akcija odvoza kabastog otpada počela je 07.10.2023. godine, a završava 06.11.2023. godine i molimo građane da se pridržavaju navedenih termina i svoj kabasti otpad odlažu u terminima koji su navedeni za njihove Općine.

Neodgovorne stanovnike koji odlažu otpad na nepropisan način, izvan termina i na mjesta koja nisu uređena za odlaganje otpada možete prijaviti na Eko telefon 033 660 000 ili putem poruka, na aplikacije viber i whatsapp, na broj 062 220 330.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Kemal Malovčić: Da se pitalo Sarajevo, danas bi radio na njivi

Kemal Malovčić je jedan od najistaknutijih i najdugovječnijih pjevača narodne muzike na prostoru bivše Jugoslavije. Rođen 6. maja 1946....

Još vijesti za vas