Srijeda, 17 travnja, 2024

GPBiH spriječila krijumčarenje 22 strana državljana

Preporučeno

O događaju su obaviješteni dežurni tužitelji Tužiteljstva BiH prema čijim su naredbama osumnjičeni lišeni slobode.

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su lišili slobode četvoricu državljana BiH, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 22 osobe afroazijskog porijekla u tri odvojena slučaja na području Bosne i Hercegovine.

Naime, pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko spriječili su krijumčarenje devet državljana Sirije u graničnom pojasu na području općine Tomislavgrad. Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad spriječili su krijumčarenje osam državljana Sirije na području Višegrada.

Upravo se čita:  Na Instagramu prijetio da će zapaliti džamije: FUP ga otkrio, policija uhapsila

U trećem slučaju, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su spriječili krijumčarenje trojice državljana Sirije i dvojice državljana Iraka na području općine Srbac, priopćeno je u utorak iz Granične policije BiH.

O događaju su obaviješteni dežurni tužitelji Tužiteljstva BiH prema čijim su naredbama osumnjičeni lišeni slobode. U toku je daljnji rad na ovim slučajevima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas