Srijeda, 17 travnja, 2024

Grad u BiH će dati maturantima po 300 KM

Preporučeno

Tradicija je već četvrtu godinu da Grad Ljubuški i Ministarstvo finansija Zapadnohercegovačkog kantona zajednički pokriju troškove maturalne večere – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Gradsko vijeće Ljubuškog u petak je usvojilo odluku o dodjeli jednokratne finansijske podrške maturantima Grada Ljubuškog za školsku 2023./2024.

Svaki ljubuški maturant dobit će po 300 maraka, a troškove proslave maturalne večere također će pokriti Grad i Zapadnohercegovački kanton.

– Nastavljamo praksu od prošle godine da Grad Ljubuški izdvaja značajna finansijska sredstva, otprilike 80.000 KM.

Upravo se čita:  Uočena velika policijska kolona na autoputu kod Sarajeva, poznato je kuda su se uputili

Podršku će dobiti svi maturanti koji pohađaju škole na području Grada Ljubuškog, uključujući i učenike koji dolaze iz susjednih općina/gradova te i svi maturanti koji imaju prebivalište na području Ljubuškog, a učenici su škola u drugim sredinama.

Također, tradicija je već četvrtu godinu da Grad Ljubuški i Ministarstvo finansija Zapadnohercegovačkog kantona zajednički pokriju troškove maturalne večere – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Upravo se čita:  Potraga za 30-godišnjakom trajala danima: Pronađeno beživotno tijelo pripadnika Oružanih snaga BiH

Vijećnici su podržali i Prijedlog zaključka o davanju ovlasti za zaključivanje Ugovora o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i udjela nad društvom Radio televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Od jutarnjih sati snijeg je prekrio našu zemlju. Iako smo se nadali da je zima prošla, jutros nam je...

Još vijesti za vas