Srijeda, 19 lipnja, 2024

Građani Brčkog zabrinuti: Kolone vojnih vozila u kasnim satima prolaze obilaznicom

Preporučeno

Kolone vojnih vozila, prema tvrdnjama očevidaca su uočene nekoliko puta u posljednje vrijeme oko 3 ili 4 sata ujutro, a snimci su postavljeni na društvenim mrežama

Kolone vojnih vozila, prema tvrdnjama očevidaca, bez policijske pratnje prolaze kroz Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, tačnije obilaznicom oko ovoga grada na Savi, piše Otisak.

Kolone su uočene nekoliko puta u posljednje vrijeme oko 3 ili 4 sata ujutro, a snimci su postavljeni na društvenim mrežama.

O ovome događaju se sve glasnije govori u javnosti sa raznim teorijama o čemu se radi, no niko od zvaničnih institucija kako u Brčkom tako ni sa državnog nivoa se nije oglasio po ovome pitanju.

Upravo se čita:  Nana Fata u društvu unuke Azre čestitala Bajram svim muslimanima širom svijeta

Građani su uznemirani, te hitno traže pojašnjenje šta je u pitanju imajući u vidu da je situacija u Bosni i Hercegovini poprilično napeta.

Vrlo je moguće da je riječ o pripadnicima EUFOR-a koji su najavili pojačano kretanje zbog vježbe brzi odgovor koja traje od 11. do 29. septembra.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Neum pun turista: Za vikend se očekuje da bi mogao biti 100 posto popunjen

U Sarajevskoj špici govorio je Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Općine Neum. S voditeljima je razgovarao o tome koliko...

Još vijesti za vas