Petak, 1 ožujka, 2024

Građani oprez: Računalna prijevara putem lažne elektronske pošte

Preporučeno

Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve elektroničke ili SMS poruke da budu oprezni i ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu elektroničku ili SMS poruku

Policiji u Hrvatskoj se javila prevarena 55-godišnjakinja iz Splita koja je zaprimila elektroničku poštu koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu internet stranicu.

Nakon što je otvorila krivotvorenu Internet stranicu pojavio se nalog za plaćanje troškova dostave, gdje je radi plaćanja spomenutog troška oštećena unijela podatke bankovne kartice, te joj je s računa skinut preko 500 eura. Na okolnosti događaja provodimo kriminalističko istraživanje.

Upravo se čita:  Policija oduzela Seata od vozačice koja je imala 15.868,00 KM neplaćenih kazni

Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve elektroničke ili SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu elektroničku ili SMS poruku.

Upravo se čita:  "Možda neki misle da mogu da me zastraše, ali to nije moguće" Istraživačka novinarka iz Bijeljine prva u RS-u osumnjičena za klevetu

Ovakve lažne poruke dolaze građanima i u Sloveniji i Austriji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nevjerovatni podaci: Puter tri, a mlijeko dva puta skuplje u BiH nego u Hrvatskoj

Za 250 grama maslaca stanovnici BiH u domaćim trgovinama trebaju biti spremni izdvojiti iznos i do 8 KM, ovisno...

Još vijesti za vas