Srijeda, 24 srpnja, 2024

Građani, oprez: U ovom dijelu BiH pojavile su se falsifikovane novčanice, među osumnjičenima i Sarajlija

Preporučeno

Nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu BiH protiv A. T. i H. V., obojica iz Novog Grada, bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo krivotvorenje novca

Prijedorska policija je kod A. T. i H. V. iz Novog Grada pronašla falsifikovane novčanice.

U saopćenju Policijske uprave (PU) Prijedor navodi se da su u srijedu izvršili kriminalističku obradu više osoba iz Novog Grada i Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca.

– Uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi dežurnog sudije za prethodni postupak Suda BiH, istog dana, izvršen je pretres stana u Prijedoru u kojem su osumnjičeni privremeno boravili i vozila koja su koristili. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 200 falsifikovanih novčanica u apoenima od 10 KM i aparat za fotokopiranje. Nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu BiH protiv A. T. i H. V., obojica iz Novog Grada, bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo krivotvorenje novca, naveli su iz policije.

Upravo se čita:  U dobro pripremljenoj akciji: Španska policija uhapsila 20 žena iz BiH

Apelovali su na sve građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija, da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica i da u slučaju bilo kakve sumnje u ispravnost, isto prijave nadležnoj policijskoj stanici.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas