Utorak, 23 srpnja, 2024

Građani tuzlanskog naselja Slavinovići zabrinuti: Sumnjiva tečnost istjecala u rijeku Jalu

Preporučeno

U blizini mosta u Slavinovićima oko pola sata je istjecala tečnost u rijeku Jalu, a trag je bio dug nekoliko stotina metara uzvodno, javlja portal Druga.tv.

Crvena tečnost u rijeci Jali (Foto: Klix)
Crvena tečnost u rijeci Jali (Foto: Klix)

Prema pisanju pomenutog portala, stanovnici tuzlanskog naselja Slavinovići iskazali su svoju zabrinutost zbog istjecanja tečenosti crvene boje u rijeku Jalu. Naime, u blizini mosta u Slavinovićima oko pola sata je istjecala tečnost u rijeku Jalu, a trag je bio dug nekoliko stotina metara uzvodno.

Upravo se čita:  Na snazi narandžasto upozorenje: Temperature će ići i do 41 stepen

“Nažalost, nismo uspjeli stupiti u kontakt s odgovornim osobama iz Civilne zaštite. Smatramo kako se istjecanje sumnjive tečnosti mora ispitati kako ne bi bilo eventualnih posljedica po ljude, biljni i životinjski svijet”, kazali su zabrinuti stanovnici tuzlanskog naselja Slavinovići.

U Civilnij zaštiti Općine Tuzla su kazali kako su ovakvi problemi u ingerencijama Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, piše Klix.

Upravo se čita:  Predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao s francuskim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan

“Mene od jutros niko nije kontaktirao. Ali, otići ću na spornu lokaciju i pokušati uzeti uzorke. Na osnovu uzoraka lako možemo zaključiti ko je uzročnik incidenta, jer imamo podatke o tome ko se kakvom djelatnošću bavi. No, ukoliko ne bude mogućnosti da uzmemo uzorke teško ćemo otkriti o čemu je riječ”, rekao nam je kantonalni inspektor za vodoprivredu Hidajet Ribić, a prenosi Klix.

Upravo se čita:  Alarmantni podaci: FBiH u manje od pola godine ostala bez skoro 2.500 stanovnika

(Bh-index)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas