Srijeda, 24 travnja, 2024

Građani u strahu od martovskih računa za struju

Preporučeno

Kako će se struja dalje obračunavati, Petrović kaže, odlučiće Regulatorna komisija, a Ustavnom sudu dostaviće dodatne informacije da preispita odluku.

BANJALUKA – Јoš nije poznato kakvi će računi za struju za mart stići potrošačima. Iz Elektroprivrede Republike Srpske još juče su upozorili da će, zbog odluke Ustavnog suda, većina građana sada plaćati veću cijenu struje.

Apelaciju Ustavnom sudu prvi su podnijeli iz Liste za pravdu i red, koji sada traže ostavke u Elektroprivredi i Regulatornoj komisiji za energetiku.

Dok iz Elektroprivrede kažu da će zbog svega ispaštati većina potrošača električne energije, oni koji su apelaciju Ustavnom sudu podnijeli zbog tzv. blok tarife, sada traže da se vrati na staro.

Upravo se čita:  Vršnjačko nasilje u Zenici: Dječaka maltretirali i tukli na školskom igralištu u Perinom Hanu, oglasila se Uprava

– Umjesto što pričaju da će sada svima ova odluka podići cijenu, treba da se vrate na decmbar 2022. godine, a ono što su građani plaćali preko da im se obračuna kako preplata za mart – istakao je predsjednik Liste za pravdu i red Nebojšu Vukanovića.

Na Vukanovićev zahtjev za ostavke, direktor Elektroprivrede tvrdi da onaj ko je apelacije podnio igra političku igru i da ne zna o čemu govori.

Upravo se čita:  Influenserica koja je divljala autom kroz Sarajevo jedna od uhapšenih u jučerašnjoj akciji

– Vukanović treba da prekine političko djelovanje jer toliko neznanja, populizma i spinovanja do sada se nije pojavilo u Srpskoj – navodi v.d. Generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Petrović kaže da je cilj uvođenja blok-tarifa, prema kojima potrošnja diktira cijenu, bio da se zaštite potrošači koji racionalno troše struju, i da je saglasnost na takav model dala i Energetska zajednica.

Upravo se čita:  SIPA u Mostaru uhapsila Harisa Behrama, vlasnika kompanije Gold Product

– ERS u svojim prihodima neće imati ni marku više ni marku manje ukoliko se poništi ovaj model, potpuno su netačne tvrdnje da će neko zbog toga dobiti novac ili izgubiti novac – dodaje Petrović.

Kako će se struja dalje obračunavati, Petrović kaže, odlučiće Regulatorna komisija, a Ustavnom sudu dostaviće dodatne informacije da preispita odluku.

U Regulatornoj komisiji o svemu će se izjasniti kad odluku Ustavnog suda dobiju u pisanoj formi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku...

Još vijesti za vas