Subota, 20 travnja, 2024

Građevinski radnik iz BiH nestao u Njemačkoj, policija moli za pomoć

Preporučeno

Policija nije pronašla dokaze o njegovom mogućem boravištu. Osim toga, službenici su pretraživali i istraživali na području njegove prijavljene adrese, gradilišta i u inostranstvu – za sada bez rezultata.

Njemačka policija traga za nestalim građevinskim radnikom iz Bosne i Hercegovine.

Otkako je u subotu, 29. aprila, s gradilišta u Penzbergu krenuo prema svom smještaju u Kochel am Seeu, 41-godišnjem Saši Gunjeviću gubi se trag, prenosi fenixmagazin.de.

Upravo se čita:  Generalni sekretar UN-a: Svijet sebi ne može priuštiti još jedan rat

Kako je izvijestila Policijska inspekcija Murnau, Gunjević je oko 10:30 sati napustio gradilište, a prema izjavama njegovih kolega, 41-godišnjak je rekao da želi nešto kupiti u supermarketu i potom se odvezao do svog smještaja.

Ipak, tamo nije stigao i gubi mu se svaki trag.

Njegovo službeno vozilo je locirano – bilo je parkirano izvan ceste u šumi u Grafenaušau (općina Šveigen, okrug Germiš-Partenkirhen. Prema navodima policije, auto je bilo zaključano. Međutim, nestalu osobu tamo nisu mogli pronaći. Policija nije pronašla dokaze o njegovom mogućem boravištu. Osim toga, službenici su pretraživali i istraživali na području njegove prijavljene adrese, gradilišta i u inostranstvu – za sada bez rezultata.

Upravo se čita:  Putin: Rusija će podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo

Policija sada moli građane za informacije. Saša Gunjević je visok oko 1,80 metara i težak oko 100 kilograma. Ima crnu kosu i nosi bradicu. Možda nosi plavo-zelenu radnu odjeću. Mole se svi koji mogu dati informaciju gdje se on nalazi da nazovu policijsku stanicu u Murnau na telefon 08 84 1 61 76 0 ili da kontaktiraju drugu policijsku stanicu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas