Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Graničarima rekao da nema ništa prijaviti, ali mu nisu povjerovali: U sjedište VW Passata sakrio 343.000 eura pa tapacirung zalijepio pur-pjenom

Preporučeno

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prijelazu Gradina spriječili pokušaj krijumčarenja deviza

Slučaj je otkriven kada je jučer u večernjim satima za detaljnu kontrolu izdvojen VW Passat, švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske prema Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana.

Putnici su carinicima na prijelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole
Foto: Carina.rs

Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primjetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sjedišta, naknadno montiran. To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-pjenom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe.

Čim su otvorili dio skrivenog bunkera, carinici su zatekli dvije plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim eurima, ukupno 343.000 neprijavljenih eura. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 eura.

Upravo se čita:  Ubio punicu, pokušao i ženu, pa presudio sebi; Komšija: Čuo sam da je zapomagala punica
Foto: Carina.rs

Policija je saopštila da je u suradnji sa UКP, Odjeljenjem za borbu protiv korupcije i Regionalnim centrom granične policije prema Republici Bugarskoj, Upravom carina i Posebnim odjeljenjem za suzbijanje krijumčarenja Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila sirijske državljane M. К. (29) i I. A. (46) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pranje novca.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Foto: Carina.rs
Foto: Carina.rs

Izdvajamo

Izdvajamo

Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je...

Još vijesti za vas