Četvrtak, 8 lipnja, 2023

GRAS: Hasan Bašić podnio ostavku!

Nemojte propustiti

Vršilac dužnosti direktora preduzeća GRAS Hasan Bašić je danas podnio ostavku na to mjesto, saznaje „Dnevni avaz“ iz Nadzornog odbora preduzeća.

Hasan_Basic_GRASBašića je na to mjesto reimenovao NO u petak, nakon čega su se radnici masovno pobunili i obustavili gradski saobraćaj dva dana.

Nakon razgovora s Vladom KS, radnici su pokrenuli vozila, a kako je tada dogovoreno, rješenje problema, odnosno zahtjev radnika da se Bašić ne imenuje na čelnu funkciju preduzeća, bit će razmatran tokom sedmice.

Upravo se čita:  Ovako izgleda oprema sarajevske doktorice koja je sat vremena u blatu spašavala ljudski život

To se desilo danas kada je Bašić podnio ostavku, a kako saznajemo, NO bi također, danas trebao imati vanrednu sjednicu na kojoj će imenovati novog v.d. direktora preduzeća, koji će upravljati GRAS-om do izbora novog direktora.

Ekipa „Avaza“ u ovim trenucima nalazi se u krugu GRAS-a. Kako su nam kazali radnici, Bašić je sa suprugom napustio preduzeće. Radnici su u krugu vidjeli i nedavno smijenjenog v.d. direktora Adisa Šehića, a kako su nam kazali, trenutno iščekuju početak sjednice NO na kojoj će biti imenovan novi v.d. direktora.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo