Srijeda, 21 veljače, 2024

Gratz odbija da se odazove pozivu suda iz Srebrenice

Preporučeno

Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz odbija da se odazove na poziv suda iz Srebrenice zbog navodnog kršenja Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH u vezi s njegovom prijavom boravka u Srebrenici pred prošlogodišnje lokalne izbore.

Gratz je danas u izjavi Feni kazao kako je 17. jula dobio poziv Osnovnog suda u Srebrenici da se 17. septembra pojavi kao “okrivljeni” na usmenom pretresu.

Upravo se čita:  Devet novih radara će biti postavljeno u KS, osam od njih u samom gradu

Smatra da je ovaj poziv još jedan dokaz diskriminacije i politike koju provodi MUP Republike Srpske prema povratnicima.

“Mene je samo zapalo da budem dio tog ‘tretmana’, jer je veoma dobro poznato da sam javno objavio zašto sam se prijavio u Srebrenici”, kazao je Gratz.

denis-gratz
Foto: Arhiv

Dalje ističe kako su mu prijavu boravka omogućili važeći zakonski propisi BiH i da se uredno odjavio nakon završetka izbora.

Upravo se čita:  Komšić i Bećirović domaćini prijema povodom Dana nezavisnosti BiH, zbog Antalija foruma bit će održan 28. februara

Na kraju ističe kako je za odbranu svog stava spreman ići i do Ustavnog suda BiH, pa ako treba i do Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

(Fena)

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Nizamina tetka otkrila surovu istinu, MUP TK ponovo pokazao svoju nesposobnost i bahatost

Porodice ubijenih u Gradačcu traže pravdu i uputili su zahtjev Federalnoj upravi policije (FUP) da preuzme istragu o ovom...

Još vijesti za vas