Srijeda, 17 srpnja, 2024

Grupa građana istjerala revizore iz tramvaja

Preporučeno

Građani Sarajeva još uvijek ne mogu da se pomire s činjenicom da su početkom aprila, na osam dana ostali bez javnog gradskog prevoza zbog nelegalnog i nenajavljenog štrajka radnika GRAS-a.

Foto: Arhiv
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Naime, jutros oko devet sati grupa građana istjerala je revizore iz tramvaja broj 2, koji saobraća na relaciji Čengić Vila – Baščaršija, javila je čitateljica portala Radiosarajevo.ba.

Upravo se čita:  Korida u Čevljanovićima ove godine neće biti održana? “K’o da smo Oktobarfest. Traže od nas da prijavimo radnike, fiskalizujemo šatore i ulaznice”

Prethodno su revizori od jednog mladića tražili kartu, koju ovaj nije imao. Revizori su zatražili od mladića da izađe iz tramvaja, što je on odbio. Uslijedila je verbalna prepirka, a na stranu mladića stala je grupa građana koja je verbalno napala revizore.

“Kako vas nije sram. Vi niste vozili osam dana, a imate obraza tražiti karte. Sada mi štrajkujemo”, prenijela nam je stavove prisutnih u tramvaju naša sugrađanka.

Upravo se čita:  Elma i Džana, uposlenice bh. firme prošle agoniju: 'Preživjele smo pakao zbog bahatog direktora'

Ona je navela izrazito drsko ponašanje revizora, te istakla kako je jedna revizorka rekla: “Eto, neka vas vozi Centrotrans”.

Navodno je bilo i prijetnje da će biti pozvana policija, ali od toga nije bilo ništa, te su revizori na kraju izašli iz tramvaja koji je nastavio voziti. U Operativnom centru MUP-a rekli su nam da nisu zaprimili pozive vezane za ovaj događaj.

Upravo se čita:  Bolna strana zamalo tragične priče iz Sarajeva: Samohrana majka ostavila djecu od 2 i 4 godine u stanu na šestom spratu i otišla da zaradi

Izvor: Radiosarajevo

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas