Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Grupa meteorologa upozorava: Ne rasipajte vodu, Bosni i Hercegovini prijeti suša

Preporučeno

“Čuvajmo i ne rasipajmo vodu, jer bi suša mogla uzeti maha.”

Grupa bh. meteorologa koja stoji iza Facebook stranice BHMETEO.ba upozorila je da usljed velikih vrućina koje su najavljene za naredne dane, postoji velika vjerovatnoća od pojave suše, te apeliraju građane da ne rasipaju vodu.

“Pored najavljenih vrućina, u pojedinim danima i oko 40 stepeni Celzijusa, značanije kiše nema na vidiku. Samo u pojedinim danima rijetka pojava lokalnih pljuskova koji neće narušiti dojam vrućeg ljeta”, kazali su, te dodali: “Čuvajmo i ne rasipajmo vodu, jer bi suša mogla uzeti maha.”

Upravo se čita:  Komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici će prvi put biti održana na visokom nivou u sjedištu UN-a

Kako je ranije rečeno, najveći toplotni val očekuje se od 12-14. jula, a građani, pogotovo oni slabijeg zdravstvenog stanja, apeliraju se da se ne izlažu suncu, pogotovo u razdoblju od 10 sati ujutru, do 18 navečer.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas