Subota, 22 lipnja, 2024

Hadžihafizbegović oštro reagovao: Izjava Vlaisavljević kako masovnog ubicu iz Ahmića treba rehabilitirati je za policijsko privođenje

Autor:N1

Preporučeno

“Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i Haškog osuđenika Daria Kordića, koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotičan ministrica rukovodi bitnim ministarstvom”, kazao je Hadžihafizbegović

Ministrica kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević (HDZ) iznijela je sramotan stav o ratnim zločincima.

Naime, tokom gostovanja na N1 televiziji, Vlaisavljević je izjavila kako ratne zločince treba rehabilitovati. Još je dodala kako to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu.

Upravo se čita:  Neobična ponuda u Facebook grupi izazvala brojne reakcije: "Preuzimam radarske kazne na svoje ime"

Na pitanje voditeljice o sličnom stavu predsjednice FBiH Lidije Bradare, Vlaisavljević je izjavila kako je Bradara rekla odličnu stvar.

Ovo je izazvalo oštre reakcije bh. javnosti.

Međutim, i oštru reakciju poznatog bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića. Naime, Hadžihafizbegović je kazao da podnosi neopozivu ostavku na mjestu člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, koji pripada Ministarstva kulture i sprota Federacije Bosne i Hercegovine.

“Ovim putem dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a koji pripada resoru Ministarstva kulture i sprota Federacije Bosne i Hercegovine. To ministarstvo je od prije nekoliko dana odlukom Nermina Nikšića vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević. Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i Haškog osuđenika Daria Kordića, koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotičan ministrica rukovodi bitnim ministarstvom”, kazao je.

Upravo se čita:  Srušili su je, zemljište prodali i isknjižili iz grunta, ali Čaršijska džamija 27. jula otvara svoja vrata

Dodao je kako se nada da će i ostala dva člana UO Fonda za kinematografiju, Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i on.

“U protivnom neka im prominentna fašistkinja Sanja Vlaisavljević bude nadređena. I na kraju podnijet ću i privatnu tužbu protiv izvjesne Sanje za podršku masovnom ubici i egzokutoru iz Ahmića. Naravno, svaki noramalan čovjek u Bosni i Hercegovini očekuje reakciju i premijera Nermina Nikšića koji ako je ne skine sa te funkcije misli isto što i izvjesna ministrica”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas