Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Hadžihafizbegović oštro reagovao: Izjava Vlaisavljević kako masovnog ubicu iz Ahmića treba rehabilitirati je za policijsko privođenje

Autor:N1

Preporučeno

“Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i Haškog osuđenika Daria Kordića, koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotičan ministrica rukovodi bitnim ministarstvom”, kazao je Hadžihafizbegović

Ministrica kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević (HDZ) iznijela je sramotan stav o ratnim zločincima.

Naime, tokom gostovanja na N1 televiziji, Vlaisavljević je izjavila kako ratne zločince treba rehabilitovati. Još je dodala kako to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu.

Upravo se čita:  Federalni ministar pojasnio: Ko će sve dobiti finansijsku pomoć koju je osigurala EU

Na pitanje voditeljice o sličnom stavu predsjednice FBiH Lidije Bradare, Vlaisavljević je izjavila kako je Bradara rekla odličnu stvar.

Ovo je izazvalo oštre reakcije bh. javnosti.

Međutim, i oštru reakciju poznatog bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića. Naime, Hadžihafizbegović je kazao da podnosi neopozivu ostavku na mjestu člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, koji pripada Ministarstva kulture i sprota Federacije Bosne i Hercegovine.

“Ovim putem dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a koji pripada resoru Ministarstva kulture i sprota Federacije Bosne i Hercegovine. To ministarstvo je od prije nekoliko dana odlukom Nermina Nikšića vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević. Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i Haškog osuđenika Daria Kordića, koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotičan ministrica rukovodi bitnim ministarstvom”, kazao je.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

Dodao je kako se nada da će i ostala dva člana UO Fonda za kinematografiju, Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i on.

“U protivnom neka im prominentna fašistkinja Sanja Vlaisavljević bude nadređena. I na kraju podnijet ću i privatnu tužbu protiv izvjesne Sanje za podršku masovnom ubici i egzokutoru iz Ahmića. Naravno, svaki noramalan čovjek u Bosni i Hercegovini očekuje reakciju i premijera Nermina Nikšića koji ako je ne skine sa te funkcije misli isto što i izvjesna ministrica”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo