Srijeda, 17 travnja, 2024

Hafiz Botić objavio fotografiju Dine Merlina u sarajevskoj džamiji: “Koliko god da ostvariš… Zastani malo, poselami ljude, Kur’an poslušaj”

Preporučeno

Dino Merlin tradicionalno ne nastupa tokom ramazana, svetog muslimanskog mjeseca. Tada se povlači iz javnosti i u potpunosti je posvećen sebi i svojima najbližima.

Nedim Botić, bosanskohercegovački hafiz, objavio je na svom Facebook profilu fotografiju na kojoj se vidi kako naša muzička zvijezda Dino Merlin prati učenje Kur’ana u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu.

“Dino Merlin prati učenje Kur’ana u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu ovog ramazana. Zašto ovo pišem?

Koliko god da ostvariš u životu, i imetka i novca i popularnosti, ne zaboravimo da su to sve Njegovi darovi. Ne zaboravimo Onoga Koji nam život dade. Spusti se na zemlju. Dođi u svoju džamiju. Zastani malo, poselami ljude, Kur’an poslušaj. Napoji dušu svoju. Oprost od Njega zatraži. Neka su nas naše džamije pune, a duše pune Kur’ana”, napisao je Botić.

Upravo se čita:  Hana Hadžiavdagić komentarisala razvode: Ako se neko uda iz bilo kakvog interesa ne mora trpiti milion godina nekoga koga ne želi da trpi

Fotografija, ali i poruka naišli su na veliko oduševljenje brojnih korisnika društvenih mreža.

Inače, Dino Merlin tradicionalno ne nastupa tokom ramazana, svetog muslimanskog mjeseca. Tada se povlači iz javnosti i u potpunosti je posvećen sebi i svojima najbližima. Svojevremeno je za Avaz rekao:

“Ramazan je jedna oaza, to je moje sklonište od haosa koji živimo u ovom svijetu van ramazana. Jedva čekam da dođe ta tišina, taj blagi, lijepi prekrivač da me malo smiri.”

Upravo se čita:  Najljepšoj mis BiH godine ne mogu ništa: Evo kako danas izgleda Ana-Mirjana Račanović

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas