Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Tužna životna priča Hajdarević Ekana: Život bez obje noge u 10 kvadrata

Preporučeno

“Težak je to i neopisiv osjećaj kada pokucate na vrata čovjeku koji vas nasmijanog lica dočeka iako nema obje noge. Čovjek koji je do jučer bio isti kao ja, isti kao svi mi i onda u samo tri dana ostao bez obje noge.”

Ekan Hajdarević
Ekan Hajdarević

I onda me pitaju često zašto radim ovoliko predano ovo sve? Pa kako ne bi kad se život bukvalno u sekundi promjeni i onda kada se desi nešto ovako tad je kasno za sve, piše Karalić Elvir (Pomozi.ba) na svom Facebook profilu.

Hajdarević Ekan, čovjek koji ima šećer i koji je nakon upale pluća morao da ostane bez obje noge u samo tri dana zbog gangrene. Hajdarević Ekan, čovjek koji je preživio rat, čovjek koji je bio u logoru, čovjek koji je preživio jednom tešku saobraćajnu nesreću i čovjek koji sada živi u 10 kvadrata sa suprugom i dvoje djece, djece od koje je jedno mentalno zaostalo. Uslovi u kojima sada žive su više nego nehumani ali malo ih dijeli da pođu normalno da žive i tu sada moramo da uskočimo svi mi.

Upravo se čita:  Nakon 34 sata borbe vatrogasci ugasili požar kod Mostara

e3Ekanu su uposlenici iz firme u kojoj je radio (JKP RAD), na inicijativu gospođe Esme koja je pozvala i mene, uspijeli napraviti kuću. U izgradnji su im pomogli i Televizija HEMA, Boračka organizacija i još par nekih institucija.

Kuća je napravljena ali sredstava više nema da se odrade finalni radovi, dakle unutrašnje malterisanje, razvođenje struje, vode, pravljenje podova kao i sređivanje kupatila.

Upravo se čita:  I kamen bi zaplakao: Almasa je imala osam godina kada se desio genocid, a danas je u UN-u ispričala svoju priču

Za sve te radove potrebno je par hiljada maraka i ja sam Ekanu dao riječ da će uskoro preći u kuću i makar se niko ne uključio u ovu akciju tako mi Boga preselit ćemo ga u narednih mjesec dana.

e2Hrane im ne treba, a i kako kažu nemaju je gdje držati tako da ćemo ići prvenstveno na prikupljanje kako finansijske pomoći tako i pomoći u potrebnom materijalu, kome je kako lakše.

Apelujem na sve da što više dijele ovaj album kao i na portale da slobodno preuzimaju kako tekst tako i slike, šta god samo da čim prije pomognemo ovoj porodici. Susrećem se sa stotinama teških slučajeva zadnji mjeseci i ne smijem sebi dozvoliti da me svaki dotiče jer bih poludio ali Ekan me dirnuo, u dušu me dirnuo .. ne znam odakle mu snaga da bude nasmijan.. Za pomoć možete koristiti naše standardne račune od udruženja s tim da ćemo čim se prikupi potreban iznos to objaviti i stopirati dalje prikupljanje.

Upravo se čita:  BH Meteo: Evo koliko će još najmanje trajati toplotni talas!

Cilj je samo onoliko koliko je potrebno da se osposobi kuća za stanovanje.

Računi :

Transakcijski račun za uplate u BiH :

Intesa Sanpaolo Banka BiH154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva :

Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541602004449067

Udruženje Pomozi, Brčanska 17, 71000 Sarajevo

Svrha : Za Ekana Hajdarevića

Paypal : paypal@pomozi.ba

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje to ljetuje ministar Ramo Isak: Javnosti pokazao svoju suprugu i posvetio joj pjesmu

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, i danas boravi u Makarskoj gdje je pronašao bijeg od vrućina koje...

Još vijesti za vas