Subota, 9 prosinca, 2023

Halidova snaha ruši predrasude: Ne želim da mi se vrata otvaraju samo zbog prezimena

Iza sebe ima bogato iskustvo na modnoj pisti, te smo često njeno lijepo lice mogli vidjeti u spotovima i reklamama.

Preporučeno

Mlada manekenka Maja Muslimović, i snaha estradnog para Halida Muslimovića i Adelise Hodžić, dokazala je da može uspješno graditi karijeru modela i biti porodična žena, majka i supruga.

Iako mnogi misle da joj se vrata u modnom svijetu otvaraju zbog prezimena, ona dokazuje da ljudi gotovo uvijek stvaraju pogrešnu sliku, te imaju predrasudu. Iza sebe ima bogato iskustvo na modnoj pisti, te smo često njeno lijepo lice mogli vidjeti u spotovima i reklamama. Maja je isticala da manekenstvo i moda nisu hobi, nego ljubav što je nedavno svojim djelima još jednom potvrdila. Naime, Maja se upustila u profesionalniji rad s modom i počela da stilizuje mnoge žene.

Upravo se čita:  Miss Hrvatske odgovorila na kritike onih koji je prozivaju jer dolazi iz BiH

Dodaje da joj se mnogo djevojaka počelo javljati putem društvenih mreža s raznim pitanjima o odjeći, pa se rodila ideja da svoju ljubav prema modi prenese i na druge. I čini se postaje veoma uspješna u tome.

Na pitanje ko je, po njoj, najbolje stiliziran s javne scene kaže:

– To je pjevačica Džejla Ramović koja pored izuzetnih vokalnih sposobnsoti, djeluje kao kompletna ličnost, kako modno tako i kao osoba. Voljela bih da više djevojaka bude poput nje. A što se tiče muškaraca izdvojila bih popularnog glumca Milana Marića koji je od nedavno i sam uplovio u svijet mode. On ima tu harizmu i sve što obuče na njemu izgleda baš po ukusu svake žene – govori Maja.

Upravo se čita:  Voditeljica Merima Šemić-Prguda o napuštanju BiH: "Srce se slomi jer je to sve što vi jeste. I to je tužno. I ljuta sam, beskrajno"

 

Maja Muslimović još jednom je srušila predrasude i tabue jer uspjeh dolazi samo zahvaljujući sopstvenom trudu i radu, a ne zbog prezimena koji nosi.

A da će mnoge javne ličnosti “pokucati” Maji na vrata, gotovo smo sigurni.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo