Srijeda, 22 svibnja, 2024

Hana Hadžiavdagić podijelila šokantne poruke ubijene Emire Maslan

Preporučeno

Da je Emira prolazila kroz teško razdoblje vidi se i po njenim posljednjim objavama na društvenim mrežama, gdje je često objavljivala statuse o hrabrim ženama koje odluče krenuti ispočetka.

Bh. influencerka Hana Hadžiavdagić na svom Instagram profilu odavno se bavi problematikom femicida u BiH, ponovo se oglasila i nakon ubistva mlade majke u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Emiru Maslan (1992.) ubio je bivši nevjenčani suprug Anel Bećirović (1989), a Hadžiavdagić je sa svojim pratiteljima podijelila poruke koje je Emira slala svojoj prijateljici, neposredno uoči zločina.

Iz tih poruka se vidi da je Emira više puta prijavljivala Anela za nasilje, ali da adekvatnu zaštitu nije dobila.

Upravo se čita:  Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

“Sad zadnji put dva puta prijavila, uzmu izjavu i to je to, niko ništa”, napisala je između ostalog Emira.

Također, iz Emirinih poruka se da zaključiti da njihov četverogodišnji sin nije želio izaći iz vrtića, kada bi po njega došao otac.

Da je Emira prolazila kroz teško razdoblje vidi se i po njenim posljednjim objavama na društvenim mrežama, gdje je često objavljivala statuse o hrabrim ženama koje odluče krenuti ispočetka.

Upravo se čita:  Olujno nevrijeme ide prema BiH, meteorolog Sladić donosi detalje

Borila se da dijete zaštiti od trauma i stresa, jer je svaki susret sa Anelom Bećirovićem bio nova trauma, novo iživljavanje, udarci i bol.

Njihov četverogodišnji sin je također bio žrtva, ali i još jedan način da se Emiri nanese bol. Prema riječima Emirine prijateljice, otac i ubica Anel Bećirović po sina je dolazio kada je htio, nije ga vraćao na vrijeme, isključivao bi mobitel kada ga uzme…

Upravo se čita:  Oprez: U Kantonu Sarajevo se pojavili 'lažni inspektori'

Ona glavne krivce za smrt mlade majke vidi u sistemu, MUP-u i Tužilaštvu, koje mu je za premlaćivanje i kontinuirano iživljavanje ranije izrekao kaznu od samo tri mjeseca zatvora, te Centru za socijalni rad koji nikada nije bio podrška mladoj majci i njenom djetetu.

Podsjećamo, Bećirović bio sedam puta prijavljen policiji, a Emira je jedno vrijeme bila i u Sigurnoj kući.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hana Hadžiavdagić Tabaković (@hana)

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas