Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Hana Hadžiavdagić podijelila šokantne poruke ubijene Emire Maslan

Da je Emira prolazila kroz teško razdoblje vidi se i po njenim posljednjim objavama na društvenim mrežama, gdje je često objavljivala statuse o hrabrim ženama koje odluče krenuti ispočetka.

Preporučeno

Bh. influencerka Hana Hadžiavdagić na svom Instagram profilu odavno se bavi problematikom femicida u BiH, ponovo se oglasila i nakon ubistva mlade majke u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Emiru Maslan (1992.) ubio je bivši nevjenčani suprug Anel Bećirović (1989), a Hadžiavdagić je sa svojim pratiteljima podijelila poruke koje je Emira slala svojoj prijateljici, neposredno uoči zločina.

Iz tih poruka se vidi da je Emira više puta prijavljivala Anela za nasilje, ali da adekvatnu zaštitu nije dobila.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

“Sad zadnji put dva puta prijavila, uzmu izjavu i to je to, niko ništa”, napisala je između ostalog Emira.

Također, iz Emirinih poruka se da zaključiti da njihov četverogodišnji sin nije želio izaći iz vrtića, kada bi po njega došao otac.

Da je Emira prolazila kroz teško razdoblje vidi se i po njenim posljednjim objavama na društvenim mrežama, gdje je često objavljivala statuse o hrabrim ženama koje odluče krenuti ispočetka.

Upravo se čita:  Tužno obraćanje tetke Nizame Hećimović: Gledala me, a nisam joj mogla pomoći

Borila se da dijete zaštiti od trauma i stresa, jer je svaki susret sa Anelom Bećirovićem bio nova trauma, novo iživljavanje, udarci i bol.

Njihov četverogodišnji sin je također bio žrtva, ali i još jedan način da se Emiri nanese bol. Prema riječima Emirine prijateljice, otac i ubica Anel Bećirović po sina je dolazio kada je htio, nije ga vraćao na vrijeme, isključivao bi mobitel kada ga uzme…

Upravo se čita:  Brutalni detalji zelenaštva: Posudio 7.000 eura, pa od čovjeka oteo 200.000 maraka

Ona glavne krivce za smrt mlade majke vidi u sistemu, MUP-u i Tužilaštvu, koje mu je za premlaćivanje i kontinuirano iživljavanje ranije izrekao kaznu od samo tri mjeseca zatvora, te Centru za socijalni rad koji nikada nije bio podrška mladoj majci i njenom djetetu.

Podsjećamo, Bećirović bio sedam puta prijavljen policiji, a Emira je jedno vrijeme bila i u Sigurnoj kući.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hana Hadžiavdagić Tabaković (@hana)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je cilj postupka protiv njega da zaplaše sve u ovom...

Možda vas zanima i ovo