Srijeda, 28 veljače, 2024

Haos u Minhenu i okolini: Snijeg napravio pometnju, otkazani svi letovi

Preporučeno

Većina lokalnih autobusnih i tramvajskih linija otkazana je od petka navečer i do subote u Münchenu jer su se uvjeti na cestama pogoršali.

Letovi u drugom po veličini njemačkom aerodromu otkazani su do podne. Jak snijeg potopio je glavni grad Bavarske, a obustavljen je i javni prevoz.

Obilne snježne padavine pogodile su južnu Njemačku u petak navečer i nastavile se jutros, uzrokujući velike poremećaje na Aerodromu München, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji. Sa aerodroma su jutros saopćili da obustavljaju letove do podneva.

Oko 320 od 760 letova planiranih za subotu je otkazano, javlja njemačka novinska agencija DPA. Zaposlenici aerodroma su se trudili zadržati barem jednu pistu u funkciji i bez snijega.

Prethodno je njemačka meteorološka služba DWD prognozirala je dugotrajni snijeg do subote poslijepodne za veći dio Bavarske, s mjestimično očekivanim čak 30-40 centimetara snijega, “od čega bi velik dio trebao pasti tokom noći u subotu”.

Upravo se čita:  Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

– Aerodrom zbog toga očekuje nastavak kašnjenja, kazao je glasnogovornik.

Većina lokalnih autobusnih i tramvajskih linija otkazana je od petka navečer i do subote u Münchenu jer su se uvjeti na cestama pogoršali.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas