Subota, 20 srpnja, 2024

Hapšenje Budimira predstava za javnost: Šta je sa istragama protiv ostalih bh. političara? (Video)

Preporučeno

Advokatski tim koji zastupa predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Živka Budimira uložio je žalbu na odluku o određivanju jednomjesečnog pritvora.

privodjenje-budimir

Nakon policijske akcije hapšenja predsjednika Federacije, zbog sumnje u primanje mita, državni ministar sigurnosti poručio je kako se napokon počeo stvarati ambijent koji će dovesti do sankcioniranja svih počinilaca krivičnih djela bez obzira na kojoj su funkciji, piše Bportal.

Upravo se čita:  Traži se hitna reakcija Ministarstva zdravstva FBiH: Sankcionirati neodgovorne roditelje

U Bosni i Hercegovini i ranije su otvarane istrage protiv najviših zvaničnika.

Međutim, nijedna nije bio spektakularna kao ova, piše Al Jazeera Balkans, donoseći komentar uglednog advokata Asima Crnalića i pregled nekih od ranijih istraga koje nisu dale rezultate.

Srdić za sudiju Ustavnog suda

Ured predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Živka Budimira demantira jučerašnju informaciju da je predsjednik Budimir potpisao odluku o imenovanju Mladena Srdića za sudiju Ustavnog suda, javila je Fena.

Upravo se čita:  Predstavnički dom PSBiH usvojio budžet, na potezu Dom naroda

Kako je izjavila savjetnica za medije i protokol predsjednika FBiH Laura Bošnjak, predsjednik nije mogao potpisati odluku, jer se predsjednik Budimir trebao sastati s potpredsjednicima Federacije te odlučiti o daljnjoj proceduri.

(Bh-index)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas