Utorak, 23 srpnja, 2024

Helez poručio Dodiku da se ‘okani ćorava posla’: Nema ništa od otcjepljenja, stradat će svi

Preporučeno

- Stradat će svi. Ne mogu da vjerujem da smo zaboravili šta se sve dešavalo u BiH prije trideset godina - kazao je Helez gostujući na Face TV

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez (SDP) poručio je Miloradu Dodiku, predsjedniku entiteta RS i predsjedniku SNSD-a, te ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadu Nešiću (DNS) da nema ništa od otcjepljenja, jer će “stradati svi”.

– Nema većeg rata nego Dodikov korak ka otcjepljenju. To je objava rata. Pozivam Dodika da se okani ćorava posla, da zajedno radimo. Najviše će stradati narod iz RS-a. BiH je ozbiljna, priznata država. Svako ko ne želi da živi u BiH – ne mora. Poručujem i njemu i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti. Stradat će svi. Ne mogu da vjerujem da smo zaboravili šta se sve dešavalo u BiH prije trideset godina – kazao je Helez gostujući na Face TV.

Upravo se čita:  Sudinica Uzunović zabranila Dodiku da svjedokinji postavi jedno pitanje

Odgovorio je šta misli o Dodikovoj izjavi da “muslimani ne putuju kroz RS” i na pitanje je li to upozorenje.

– To su neozbiljne, dječije izjave. Ja ću sada proći kroz Republiku Srpsku, pa ću mu se javiti telefonski. Mediji o njemu dvadeset godina isto pričaju: “Otcijepiće se”. Ko će priznati njegovo otcjepljenje? Nema valutu, nema ništa… kao djeca kad se igraju. To nije ozbiljna priča – istakao je helez.

Upravo se čita:  Šta će se desiti 14. augusta: ‘Pokrenuta je ogromna promjena, BiH bi mogla biti kolateralna šteta’

Osvrnuo se na da su povratnici ugroženi, da se “Srbi naoružavaju”.

– Mi nemamo zvaničnih podataka od agencija o bilo čijoj ugroženosti. Ja znam šta nam je raditi ukoliko dođe do problema. Ima da štitim granice BiH, što je i napisano u Zakonu o odbrani – naglasio je Helez.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas