Subota, 22 lipnja, 2024

Helez upozorio pripadnike OSBiH: Svako antiustavno i nezakonito djelovanje podliježe sankcijama

Preporučeno

Obilježavanje neustavnog praznika počinje sutra, a centralni događaj najavljen je za utorak kada će na Trgu Krajine u Banja Luci biti održan defile.

Ministar odbrane BiH najavio je reakciju u slučaju da pripadnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane BiH prisustvuju obilježavanju neustavnog dana RS. U izjavi za “Avaz” pojašnjava da svako antiustavno i nezakonito djelovanje podliježe sankcijama.

“Zakon jasno propisuje rad, ponašanje i djelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH i svaka radnja izvan toga podliježe disciplinskoj i krivičnoj odgovornosti. Oružane snage i Ministarstvo obrane imaju svoje službe koje su po zakonu zadužene da to prate i da podnose izvještaje”, kaže Helez.

Upravo se čita:  Vlasti SAD: Upotrijebit ćemo sva sredstva protiv onih koji pomažu Miloradu Dodiku

Podsjetimo, obilježavanje neustavnog praznika počinje sutra, a centralni događaj najavljen je za utorak kada će na Trgu Krajine u Banja Luci biti održan defile.

“Ako su sve oči uprte samo u ovo Ministarstvo i Oružane snage, a sva ostala ministarstva puste svoje uposlenike, onda nismo ništa postigli. Ovdje je potrebna reakcija svih ministarstava, pravosudnih organa – Suda i Tužilaštva, kao i Ureda visokog predstavnika”, ističe Helez.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi detalj tragedije kraj Obrovca u kojoj je stradala porodica: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja. Još uvijek nije poznato...

Još vijesti za vas