Utorak, 27 veljače, 2024

Hiljade hodočasnika iz cijelog svijeta u Međugorju

Autor:Agencije

Preporučeno

Svete mise u Međugorju traju od jutros, a svečana misa je u 19 sati.

Hiljade hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i cijelog svijeta stiglo je u subotu u Međugorje na obilježavanje 41. godišnjice Gospinih ukazanja.

– Ovdje ima na hiljade hodočasnika, Međugorje sjaji starim sjajem. Imamo hodočasnike minimalno iz 25 zemalja svijeta, od Europe do Amerika, Azije i Australije. Upravo to je ono što smo priželjkivali – rekao je u razgovoru za Fenu voditelj Ureda Turističke zajednice (TZ) Međugorje Željko Vasilj.

Upravo se čita:  Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Ako ste kupili ove pancerice, odmah ih prestanite koristiti

Naglasio je kako najveći broj ipak čine domaći hodočasnici, a od stranih najveći broj je Europljana.

– Najveći broj hodočasnika je iz Europe, posebno Poljaci koji posljednjih godina drže primat. Unatoč ratu ima i dosta Ukrajinaca, iza njih slijede Česi, Slovaci, a iz zapadne Europe prednjače Španjolci – istaknuo je Vasilj.

Svete mise u Međugorju traju od jutros, a svečana misa je u 19 sati.

Upravo se čita:  Fahrudin otkrio sve tajne egzotičnog vrta u Brezi: Banana u Bosni i Hercegovini može uspjeti! 

– Svečano misno slavlje u 19 sati vodit će novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, a bit će tu stotinjak svećenika iz čitavog svijeta – kazao je Vasilj.

Izrazio je zadovoljstvo i ovogodišnjom predsezonom i brojem hodočasnika na godišnjici.

– Zadovoljni smo obljetnicom, povratkom hodočasnika nakon ove dvije godine, ali bih ipak rekao da će i ova godina biti godina oporavka, a već iduća bi mogla i trebala biti kao predpandemijske godine. Stvari idu u pravom smjeru, nema administrativnih prepreka i svi gosti mogu doći bez ikakvih probema – zaključuje voditelj Ureda TZ u Međugorju.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas