Srijeda, 29 svibnja, 2024

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine bit će održana danas

Preporučeno

U međuvremenu, zasjedat će i Narodna skupština Republike Srpske na današnjoj posebnoj sjednici na kojoj će, između ostalog, biti raspravljano o Zaključnom izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine bit će održana danas. Sjednica je sazvana na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a, a na dnevnom redu bit će samo jedna tačka – “razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama Bosne i Hercegovine – ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine BiH”.

Posljednja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH održana je 2. aprila, samo nekoliko dana nakon što je počela nova kriza nametanjem tehničkih izmjena Izbornog zakona od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Upravo se čita:  Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Upravo zbog toga vladajuća koalicija na državnom nivou sastala se sinoć u Istočnom Sarajevu u pokušaju da riješi probleme. Nakon sastanka između ostalog je poručeno da će u parlamentarnu proceduru uskoro biti poslane izmjene Izbornog zakona.

U međuvremenu, zasjedat će i Narodna skupština Republike Srpske na današnjoj posebnoj sjednici na kojoj će, između ostalog, biti raspravljano o Zaključnom izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine. Osim toga, poslanici će raspravljati i o usvajanju entitetskog izbornog zakona koji stiže nakon pomenutog nametanja Christiana Schmidta.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija čuva se kredibilitet UN-a

Za danas je u Banjoj Luci zakazan i veliki narodni miting. Milorad Dodik je ranije najavio da će s mitinga biti poslana poruka da Srbi s Bošnjacima ne mogu živjeti.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas