Subota, 20 travnja, 2024

Hitno potrebna pomoć Indiri Ahamedspahić (24) iz Visokog

Preporučeno

Indira je rođena u Višegradu 26.09. 1988. godine, u Visokom je 2007. godine završila gimnaziju, a danas se bori sa teškom bolešću.

indira-a

Dijagnosticiran joj je karcinom glave i vrata, rutinskim operativnim zahvatom krajnika otkirveno je navedeno oboljenje, te je ordinirana kemoterapija u dva ciklusa čija je efikasnost bila 15%.

Neposredno nakon toga promijenjena je terapija u radio terapiju s popratnim lijekom ERBITUX kojeg nema u BiH te je jedni dobavljač za BiH LI-FARM iz Livna. Planirana terapija u trideset doza iznosi 13.650 KM. Hitno je planirano da se terapija uključi već 13. februara ove godine kako bi zaustavili napredovanje bolesti koje je progresivno. Prve doze koje je neophodno naručiti su od 600mg i dvije od po 400 mg, čiji iznos košta odmah 6.370 KM. Razlika od 13.650 KM etapno će se naručivati shodno kako organizam bude podnosio navedeni lijek.

Upravo se čita:  Nastavlja se suđenje Dodiku i Lukiću, svjedoče dva svjedoka Tužilaštva BiH

Svaka pomoć je dobrodošla, Indirin otac je nezaposlen, a njena bolest je dodatno pogoršala situaciju.

Molimo sve sugrađane i ljude dobre volje da otvore srce i djeluju hitno kako bi spasili mladi život naše sugrađanke Indire Ahmetspahić.

Jedna marka nama ne znači ništa, a ovoj hrabroj djevojci značit će mnogo. Budite humani, kontaktirajte lično na broj telefona 061/769-952 ili uplatom na žiro račun: 1990 4660 8357 8779

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas