Srijeda, 21 veljače, 2024

Carincima rekao da nema ništa za prijaviti: U vozilo “sakrio” 200 kilograma suhog mesa i krenuo u Njemačku!

Preporučeno

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je izjavio da sam ličnog prtljaga ne prevozi ništa više.

U saradnji sa policijom, carinci su spriječili krijumčarenje 200 kilograma suhog mesa. Vozač kombija tvrdi da nema ništa za prijavljivanje, ali su carinici tokom rutinske kontrole osjetili karakterističan miris i pronašli tovar pršute, sudžuka i suhe ovčetine.

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao kombi Volkswagen srbijanskih registarskih oznaka koji se, prema riječima vozača, uputio Njemačkoj.

Upravo se čita:  Dedo pucao u lopove koji su tukli njega i suprugu: Jedan podlegao, a drugi teško ranjen

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je izjavio da sam ličnog prtljaga ne prevozi ništa više.

Međutim, kada su carinici otvorili tovarni dio kombija radi detaljnije kontrole, osjetili su karakterističan miris suvog mesa koje vozač nije spomenuo.

Ubrzo je utvrđeno da se u teretnom dijelu kombija, među stvarima, kriju kutije pune neprijavljenih suhomesnatih proizvoda – 130 kilograma goveđe pršute, 40 kilograma sudžuka i 30 kilograma suve ovčetine.

Upravo se čita:  Šok u autobusu: Žena krenula kod svoga sina u Štutgart. Napravili pauzu i samo se srušila, na mjestu mrtva

Roba životinjskog porekla je osetljiva, s obzirom na to da nije prijavljena, nije imala deklaraciju, i prevožena je u nehigijenskim uslovima, o otkrivenom krijumčarenju odmah je obavezna nadležna Granična veterinarska inspekcija.

Iz Carine Srbije upozoravaju da putnici sa sobom mogu da nose, ali u količini za koju je očigledno da je namenjena za lične potrebe i koja je pritom fabrički upakovana.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Nizamina tetka otkrila surovu istinu, MUP TK ponovo pokazao svoju nesposobnost i bahatost

Porodice ubijenih u Gradačcu traže pravdu i uputili su zahtjev Federalnoj upravi policije (FUP) da preuzme istragu o ovom...

Još vijesti za vas