Nedjelja, 25 veljače, 2024

Hladan tuš na graničnom prelazu: Mladić i djevojka “zaboravili” prijavit nakit i satove preko 100.000 KM

Preporučeno

Vozač i saputnica suočeni su s postupkom oduzimanja otkrivenih predmeta, a slučaj će biti proslijeđen nadležnim pravosudnim organima.

Na graničnom prijelazu Preševo, carinici u saradnji s policijom izvršili su detaljan pregled automobila kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin. Vozač i njegova saputnica prvobitno su tvrdili da nemaju ništa za prijaviti, no detaljan pregled otkrio je značajnu količinu zlata i luksuznih satova.

U torbi iza suvozačkog sjedišta pronađena su tri nova ručna sata, među kojima su se istaknuli brendovi “Rolex”, “DKNY” i “Swarovski”. Pored satova, otkrivena je veća količina originalno upakovanog “Swarovski” nakita, uključujući kompletiće, ogrlice, narukvice, prstenje i naušnice.

Upravo se čita:  Drama na nebu iznad Beograda: Avion koji leti za „Air Srbiju“ sletio s rupom i oštećenjima krila

Dodatno, u torbi koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sjedišta, pronađena je plišana kutija umotana u aluminijsku foliju, koja je sadržavala različiti zlatni nakit. Ukupna vrijednost pronađenog nakita i satova procijenjena je na više od 100.000 KM.

Vozač i saputnica suočeni su s postupkom oduzimanja otkrivenih predmeta, a slučaj će biti proslijeđen nadležnim pravosudnim organima.

Upravo se čita:  Jak zemljotres u Jadranskom moru: Postoji opasnost od "after" šokova

Ovaj događaj naglašava važnost detaljnih carinskih pregleda u sprečavanju krijumčarenja dragocjenosti preko graničnih prijelaza.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas