Četvrtak, 29 veljače, 2024

Hoće li poskupjeti centralno grijanje nakon povećanja cijena gasa

Preporučeno

O poskupljenju ili sniženju cijene učestvuju Toplane, eksperti za grijanje, resorno ministarstvo i na kraju Vlada KS odlučuje koliko će poskupjeti ili pojeftiniti grijanje.

Iako je od 1. januara prirodni gas skuplji za 3,9 posto, računi za centralno grijanje iz Toplana za januar su isti. Hoće li poskupjeti centralno grijanje u Sarajevu ili će ostati stara cijena tek će se odlučiti u narednom periodu.

Iz Toplana i resornog Ministarstva komunalne privrede infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša ne odgovaraju na naša pitanja hoće li ostati ista cijena ili će grijanje poskupjeti.

Upravo se čita:  Upriličena svečana ceremonija polaganja zakletve XI klase kadeta GPBiH

Inače korigovanje cijene centralnog grijanja prilično je komplikovano. O poskupljenju ili sniženju cijene učestvuju Toplane, eksperti za grijanje, resorno ministarstvo i na kraju Vlada KS odlučuje koliko će poskupjeti ili pojeftiniti grijanje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas