Utorak, 23 travnja, 2024

Hrabrog poštara napao plastičnim pištoljem, nožem, pa ubio bombom

Preporučeno

Poštar Draško Vidović (43) ubijen je ručnom bombom dok je u petak u mjestu Donji Orlovci, opština Prijedor, nosio penzije.

postar

Eksplozivnu napravu je aktivirao Siniša Majkić (24) iz Donjih Garevaca, koji je u eksploziji ranjen, ali je uprkos tome ukrao poštarovu torbu sa novcem. Napadač je ubrzo potom uhapšen i premješten u Opštu bolnicu Prijedor, iz koje kažu da ima višestruke povrede, ali nije životno ugrožen.

“On ima povrede od gelera po nadlakticama, testisima i ostalim dijelovima tijela, ali one trenutno nisu opasne po život”, kažu ljekari.

Mještaninu Dragi Raduloviću stradali poštar, koji je došao motorom, uručio je posljednju penziju, a potom je nastavio dalje, dok je penzioner ušao u kuću.

“Ubrzo se čula eksplozija. Istrčao sam i vidio kako Vidović leži na putu. Čula se vika mog komšije, koji je govorio: ‘Pljačkaš, lopov, poginu čovjek, držite lopova!’ A kradljivac je bježao. Za njim je trčao jedan komšija, ali se predomislio kada je lopov rekao da će i na njega da baci bombu”, prisjeća se Radulović.

Upravo se čita:  Potukle se sestre u Cazinu, jedna završila u bolnici, druga u pritvoru

Prema nezvaničnim saznanjima, lopov je u poštara prvo uperio plastični pištolj, tražeći torbu. Ovaj je to odbio, pa je Majkić potegao nož, a pošto je vidio da ni to ne prolazi, razbojnik je bacio ručnu bombu.

Zatim je pobjegao u jarak, ali se vratio po torbu, međutim, policija ga je ubrzo uhvatila. Kako saznajemo, naknadno je nađena torba s penzijama, koju je on bježeći odbacio, ali još nije pronađena druga bomba kojom je prijetio.
Policija je ovo krivično djelo “etiketirala” kao razbojništvo sa smrtnom posljedicom, a u ovom prijedorskom selu sličnu tragediju ne pamte.

Štaviše, saznali smo da su se nesrećni radnik “Pošta Srpske” i napadač odranije poznavali, što je dodatno šokiralo mještane Donjih Orlovaca, u kojem Vidovića poznaju kao čovjeka koji je svakome pomagao.

Upravo se čita:  Transparency International o samovolji režima u RS-u: Otvara se prostor za kriminal i nekažnjavanje korupcije, a BiH se uvodi u neizvjesnost

“To je bila ljudina. Kakva god je usluga bilo kome od nas trebala, on je bio spreman da je učini. Ostali smo bez čovjeka koji je bio ponos našeg sela. Najteže je sigurno njegovoj maloljetnoj kćerki, supruzi, bratu, ocu, majci”, ispričao je “Nezavisnim” poznanik nesrećnog poštara, koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime.

Vidović će ostati upamćen i kao izuzetno snažan čovjek, te mještani pretpostavljaju da se suprotstavio napadaču, ali ga je samoodbrana koštala života.

“Poštar je bio veoma jak. Po svemu sudeći, branio se tom napadaču, koji je, kako čujem, izbjeglica, ali ne znam odakle se doselio”, pričaju u Donjim Orlovcima.
Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kazala je da se krivično djelo razbojništvo sa smrtnom posljedicom dogodilo oko 12.55, a na licu mjesta je bio i dežurni tužilac.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić razgovarali s generalnim sekretarom UN-a Antóniom Gutteresom u New Yorku

U preduzeću u kojem je Vidović radio kažu da su u šoku nakon saznanja da je, dok je radio svoj posao, život izgubio njihov kolega.

“‘Pošte Srpske’ su učinile sve da povećaju bezbjednost zaposlenih, te apelovale na institucije koje rade isplatu putem pošte da ne vrše najavu kada počinju isplate, jer time direktno ugrožavaju život zaposlenih”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Maja Đaković – Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, kazala je večeras “Nezavisnim” da su uviđaj izvršili tužilac Snježana Živković i pripadnici prijedorske policije, te da se istraga nastavlja.

“Tužilac je naredila da se obave sva potrebna vještačenja, ali i da se uradi obdukcija tijela lica koje je smrtno stradalo. U nastavku istrage će biti ispitan osumnjičeni, koji se nalazi u Opštoj bolnici u Prijedoru”, rekla je Đaković – Vidovićeva.
(Nezavisne)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas