Petak, 1 ožujka, 2024

HRT na vijest o hrvatskim MiG-ovima stavio sliku MiG-ova vazduhoplovstva Srbije

Autor:Index.hr

Preporučeno

– Ima li na HRT-u ikakav urednik, nadglednik, itko s trunkom mozga i trunčicom elementarnog znanja i pristojnosti?!” napisao je Tabak.

Portal HRT-a uz vijest o preletu hrvatskih MiG-ova objavio je sliku srpskih MiG-ova 29.

“U povodu obilježavanja 30. obljetnice pogibije brigadira Antuna Radoša dva aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) preletjet će u petak u 10 sati zagrebačko groblje Mirogoj, čime će odati počast brigadiru Radošu poginulom u akciji sprječavanja napada na Slavonski Brod. Dva vojna aviona MiG-21 HRZ-a groblje Mirogoj će preletjeti na visini od 300 do 600 metara od istoka prema zapadu, tijekom kojeg se može očekivati kratkotrajna pojačana buka na području Zagreba, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH. Riječ je o simboličnom preletu odavanja počasti za poginulog pripadnika HRZ-a”, stoji u vijesti HRT-a.

Upravo se čita:  Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

No HRT je na sliku koja bi trebala ilustrirati MiG-ove u odavanju počasti brigadiru Radošu stavio sliku dva srpska MiG-a 29. Tačnije, dva aviona MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva i protuvazdušne obrane Srbije.

Tabak: Je l’ može sramotnije?

Na ovo je upozorio i vojni analitičar Igor Tabak koji je na Facebooku ustvrdio da se radio o sramoti.

Upravo se čita:  Senad planira svoju garažu preuredit u garsonjeru i od rentanja zarađivati 1000 KM mjesečno

“Je l’ može sramotnije? Kad javna televizija najavljuje komemoraciju hrvatskom pilotu Antunu Radošu i prelet MiG-21 HRZ-a, a kao ilustraciju stavi MiG-29 srpskog Ratnog vazduhoplovstva?!?

Ima li na HRT-u ikakav urednik, nadglednik, itko s trunkom mozga i trunčicom elementarnog znanja i pristojnosti?!” napisao je Tabak.

HRT je naknadno promijenio fotografiju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas