Petak, 1 ožujka, 2024

Hrvatska pjevačica ispred sarajevske Katedrale nastupila u mini haljini, Gradsko vijeće oštro osudilo nastup

Preporučeno

– Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe.

Hrvatska pjevačica Lidija Bačić i bh. pjevač Fatmir Sulejmani predstavili su pjesmu “Sjaj” na platou ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

Osim pjesme, pažnju je privukao outfit pjevačice iz Splita. Lidija je, iako je nastupala ispred katedrale, obukla mini haljinu s dubokim dekolteom.

Upravo se čita:  Kilogram pšenice jeftiniji od kifle u pekari

Mnogi građani su smatrali kako je izbor pjevačice bio neukusan s obzirom na to gdje je pjevala, međutim, bilo je i onih koji su je branili, govoreći da ima pravo obući šta želi i da joj haljina dobro stoji.

Tim povodom oglasili su se klubovi vijećnika u gradskom Vijeću grada Sarajeva.

– Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija – istaknuto je u saopstenju te su oštro osudili spomenuti nastup i pozvali nadležne organe da u buduće pravovremeno reagiraju.

Upravo se čita:  "Možda neki misle da mogu da me zastraše, ali to nije moguće" Istraživačka novinarka iz Bijeljine prva u RS-u osumnjičena za klevetu

– Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike – zaključeno je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas