Subota, 20 srpnja, 2024

I iz BiH se povlači grah u kojem su pronađeni dijelovi miša

Preporučeno

Inspekcijskim nadzorima je utvrđeno da se u jednom prodajnom objektu sporni proizvod nalazio u prodaji, te je zatečena količina (6 pakovanja)

Postupajući po informaciji da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučenja pošiljka sa konzervama graha iz Italije u kojima su pronađeni dijelovi mišta, Federalni inspektorat za hranu pristupio je vršenju inspekcijskih nadzora u prodajnim objektima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Inspekcijskim nadzorima je utvrđeno da se u jednom prodajnom objektu sporni proizvod nalazio u prodaji, te je zatečena količina (6 pakovanja) odmah povučena iz prodaje i stavljena van prometa, a protiv odgovornih će biti poduzete zakonom propisane mjere.

Upravo se čita:  Srce mladog Mostarca Adnana Šemića nije izdržalo: Željko plakao kao malo dijete kada su mu javili, dio jetre donirat će njegovom bratu Anelu

Važno je napomenuti da sporni proizvod zatečen u kontrolisanom prodajnom objektu nije imao izlaza prema potrošačima/kupcima.

Kako bi se spriječila dalja distribucija spornog proizvoda, obavijest je proslijeđena i svim kantonalnim inspekcijskim organima u FBiH na dalje postupanje i djelovanje na području njihove nadležnosti.

Podsjetimo, radi se o smeđem sterilizovanom pasulju čiji je proizvođač/izvoznik “Fijama Vezuvijana” iz italijanskog grada Otavijano, a sporni su lotovi L M261 i L F361 svih rokova upotrebe.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas