Utorak, 27 veljače, 2024

I ove godine ružne i neumjesne poruke pojedinaca o Srebrenici, na društvenim mrežama

Preporučeno

Ni ove godine obilježavanje 11. jula nije moglo proći bez nekih jako ružnih stvari.

uvredesrebr6aKako je javio 24satainfo, na dan obilježavanja 18.godišnjice genocida koji su nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni Srebrenice 1995. godine, počinile snage bosanskih Srba, nekoliko osoba objavljivale su na društvenim mrežama slike Karadžića, kao i Srebrenice, sa neumjesnim porukama.

Upravo se čita:  Poznato ko je poslao jezivu prijeteću poruku "danas ću pucati po svojoj školi"

Na društvenoj mreži Fejsbuk tako su se mogle vidjeti poruke tipa “Srebrenice sretan ti dan oslobođenja”, “Samo mi je žao što se nije ponovila”, “Nož žica Srebrenica” i slične provokacije.

Treba kazati da je ipak najveći šok internet zajednica ove godine doživjela od jednog mladića iz Tuzlanskog kantona, koji je postavio toliko neukusan status da je izazvao zgražanje – uz fotografiju bola jedne srebreničke majke napisao je priglupi komentar “kad te pogodi Šabanova pjesma haha”

Upravo se čita:  Izviđački avion leti iznad BiH: Osmatra region?

Fotografiju i ime tog nezrelog mladića nećemo objaviti, nadajući se da je valjda i sam shvatio kakvu je glupost napravio.

(Doznajemo.com)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni kokain i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u predmetu „Izvor 2“, pod nadzorom...

Još vijesti za vas