Utorak, 18 lipnja, 2024

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Preporučeno

- Imati ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima - poručuje Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD „kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS“.

-Milorade, ti jedino možeš “mirno oti攑 s bosanskohercegovačke političke scene i još “mirnije ući” u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženik – što i jesi. Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama, posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o “mirnom osiguranju boljeg života”.

Imati ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, a RS je samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine. I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a.

Mi imamo dovoljne kapacitete, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale kapacitete, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Pozivam građane Bosne i Hercegovine da se ne obaziru na retoriku Milorada Dodika i da se okrenu ka budućnosti, a sadašnjost i budućnost je život u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Upravo se čita:  Arnel Isak najavio pjesmu o svom ocu: "Armija Rame Isaka, čuvaće te Bosno Snaga naroda"

Dodikove uvrede

Podsjetimo, Dodik je jučer na Saboru SNSD-a iznio niz uvreda upućenih državi Bosni i Hercegovini.

-Bosna i Hercegovina je za nas prisilna zajednica stvorena u određenom historijskom trenutku. Najveći problem u BiH je naša prošlost. Bosna i Hercegovina je i nesigurna zajednica, nevoljena. Bosna i Hercegovina je historijski falsifikat i to najbolje vidimo kroz nastojanja kroz priču o Tvrtku i isticanju njegove biste u Sarajevu. Bosna i Hercegovina nema nijednu značajnu ideju koja je okuplja, to je zemlja u kojoj je sve različito.

Upravo se čita:  Vučić se obratio Ambasadi SAD u Sarajevu: Zanima ga imovina države BiH

Ona je podijeljena i neuspješna. Ali u toj BiH smo primorani da živimo. BiH je živi mrtvac koji hoda, koja se hrani hranom koju bi trebalo da osigura samo RS za njeno preživljavanje. Zato će BiH za nas ostati okvir za neslobodu i nebudućnost. Jaka RS u dobroj saradnji sa Srbijom, sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem doprinijela je da RS vrati samopouzdanje. Jaka Srbija je naš interes – poručio je Dodik jučer u Doboju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas