Petak, 1 prosinca, 2023

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

- Imati ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima - poručuje Isak

Preporučeno

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD „kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS“.

-Milorade, ti jedino možeš “mirno oti攑 s bosanskohercegovačke političke scene i još “mirnije ući” u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženik – što i jesi. Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama, posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o “mirnom osiguranju boljeg života”.

Imati ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Upravo se čita:  Cvijanović: Tražit ću na Predsjedništvu informaciju o Helezovim navodima, a u narednom periodu i o radikalnim islamskim pojavama

Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, a RS je samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine. I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a.

Mi imamo dovoljne kapacitete, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale kapacitete, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Pozivam građane Bosne i Hercegovine da se ne obaziru na retoriku Milorada Dodika i da se okrenu ka budućnosti, a sadašnjost i budućnost je život u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Upravo se čita:  Lendo oštro reagovao: Osuđujem prijetnje gradonačelnici Sarajeva, FUP mora odmah reagovati

Dodikove uvrede

Podsjetimo, Dodik je jučer na Saboru SNSD-a iznio niz uvreda upućenih državi Bosni i Hercegovini.

-Bosna i Hercegovina je za nas prisilna zajednica stvorena u određenom historijskom trenutku. Najveći problem u BiH je naša prošlost. Bosna i Hercegovina je i nesigurna zajednica, nevoljena. Bosna i Hercegovina je historijski falsifikat i to najbolje vidimo kroz nastojanja kroz priču o Tvrtku i isticanju njegove biste u Sarajevu. Bosna i Hercegovina nema nijednu značajnu ideju koja je okuplja, to je zemlja u kojoj je sve različito.

Upravo se čita:  Premijerka HNK: Ne želim da ičije dijete, pa tako ni moja tri sina, ikada bude primorano napustiti BiH

Ona je podijeljena i neuspješna. Ali u toj BiH smo primorani da živimo. BiH je živi mrtvac koji hoda, koja se hrani hranom koju bi trebalo da osigura samo RS za njeno preživljavanje. Zato će BiH za nas ostati okvir za neslobodu i nebudućnost. Jaka RS u dobroj saradnji sa Srbijom, sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem doprinijela je da RS vrati samopouzdanje. Jaka Srbija je naš interes – poručio je Dodik jučer u Doboju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo