Nedjelja, 16 lipnja, 2024

I St. Louis dao podršku protestima za JMBG

Preporučeno

Građani Bosne i Hercegovine koji žive u St. Louisu, Missouri, najvećoj bh. zajednici izvan domovine, okupili su se u nedjelju da bi odali podršku sarajevskim protestima za usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju (JMB).

Protesti u Sarajevu
Protesti u Sarajevu

Okupljanje koje je prije svega inicirano putem društvene mreže “Facebook” inicirali su mladi koji su ispred sebe nosili transparente na kojim je u znak podrške pisalo “St. Louis za JMB” i “Nećemo entitete, hoćemo identitete”.

Upravo se čita:  Pojeo jagnjetinu i zarazio se davno zaboravljenom bolešću

Podršku ovom protestu pridružila se i Carol Howard, načelnica opštine Bevo u kojoj živi većina stanovnika bosanskohercegovačkog porijekla, saopćili su organizatori.

– Okupili smo se danas ovdje da podržimo naše građane u Bosni i Hercegovini koja se bore za najosnovnija ljudska prava. Danas je do nas stigla i tužna vijest da je preminula beba Berina Hamidović. To je žalosno i zaista neoprostivo. Ne znam šta možemo da uradimo odavde za naše građane u BiH osim da im kažemo da budu istrajni u ovoj borbi. Mi se nadamo da će se Parlament osvijestiti i početi da radi svoj posao – izjavila je za bosansko-američki nedjeljnik “SabaH” Elma Mujanović.

Upravo se čita:  Pojeo jagnjetinu i zarazio se davno zaboravljenom bolešću

 

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas