Utorak, 23 srpnja, 2024

I to je moguće: Kompanija iz BiH kupuje njemačku firmu, proizvodnju seli u Gornji Vakuf

Preporučeno

Kompletna proizvodnja tako će iz Njemačke biti premještena u poslovnu zonu Batuški lug i to u novu, modernu fabriku koja je trenutno u izgradnji.

Kompanija ATT d.o.o. iz Gornjeg Vakufa 2023. godinu završila je sa velikim proširenjem kapaciteta, a 2024. započela s novim zapošljavanjima i još većim ambicijama.

Kako piše biznisinfo.ba, ova firma specijalizirana za mašinsku obradu metala napravila je značajan korak naprijed realizujući jednu od najvećih investicija u svojoj historiji, a to je kupovina fabrike obrade metala u Njemačkoj.

– Nakon što smo pošlu godinu proširili kapacitete za oko 30 posto, i u ovu godinu smo ušli s velikim ambicijama. Otvorila nam se prilika i mogućnost kupovine fabrike koja se bavi istim odnosno sličnim poslovima. S vlasnicima smo postigli dogovor i u maju će biti izvršen transfer kompletne opreme u Gornji Vakuf – kazao je direktor firme ATT d.o.o. Adnan Telalović.

Upravo se čita:  Drastičan porast broja ljudi na listi čekanja za lijekove u FBiH: Revizori otkrili ozbiljne nepravilnosti

Kompletna proizvodnja tako će iz Njemačke biti premještena u poslovnu zonu Batuški lug i to u novu, modernu fabriku koja je trenutno u izgradnji.

– U toku je izgradnja novog pogona u koji će biti smještena oprema. Mi trenutno imamo blizu 7.000 kvadratnih metara površine pod krovom a s novom investicijom ova površina povećat će se na 9.000 kvadratnih metara. Ovaj potez omogućit će nam da započnemo proizvodnju dijelova za jednu od najvećih svjetskih kompanija u autoindustriji – istakao je Telalović.

Upravo se čita:  Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao s premijerkom Estonije i budućom šeficom diplomatije EU Kajom Kallas

Završetak izgradnje nove proizvodne hale planiran je za mjesec maj a planirano je da proizvodnja počne u junu 2024. Nova investicija realizovana je u sklop strategije rasta i razvoja kompanija a njena ukupna vrijednost je oko 2,5 miliona KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas