Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

I Vojska Srbije “pere ruke” od Radoičića: Zvali smo ga, nije se javljao

Preporučeno

Radoičić nikad nije, ponavljam nikad, učestvovao na vežbama na Pasuljanskim livadama, niti je ikad ispalio ijedan metak, niti ijednu granatu, poručio je general Mojsilović

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, rekao je na današnjoj pres konferenciji da ga čudi “zabrinutost” iz Prištine. Jer, kako tvrdi, nije bilo nikakvog formalnog povećanja borbene gotovosti.

Mojsilović je ustvrdio i da nije bilo nikakvog obučavanja nikakvih terorističkih snaga niti ikakvog upada na teritoriju Kosova.

“Ja 37 godina nosim uniformu i smatram da imam nekakvog vojničkog iskustva”, kazao je Milan Mojsilović i naglasio da je Vojska Srbije zvanična i ozbiljna institucija. Tvrdi da nema govora o obučavanju terorista i upadu na KiM nije bilo i da takvi navodi “vrijeđaju inteligenciju”.

Upravo se čita:  Drama na letu za Hrvatsku: Nasilno pokušao ući u pilotsku kabinu aviona

“U skladu s našom evidencijom, Milan Radoičić nikad nije, ponavljam nikad, učestvovao na vežbama na Pasuljanskim livadama. Niti je ikad ispalio ijedan metak, niti ijednu granatu”, poručio je general Mojsilović i dodao da šta Radoičić radi na svom imanju nije stvar Vojske Srbije.

“U par navrata prethodnih godina pozivan je na vježbe, ali se na iste nije odazivao. Šta radi na privatnom imanju, složićete se sa mnom, to ne zanima Vojsku Srbije”.

Upravo se čita:  Slovenija usvojila zakon važan za bh. građane u ovoj zemlji: Evo o čemu se radi

“I 14.000 pripadnika je malo za tako složen zadata”

Na optužbe da su “obučavali teroriste”, Mojsilović je ustvrdio da su i to laži i da ga to vrijeđa.

“Vrijeđa intelekt optužbe da je Vojska Srbije planirala upad na Kosovo i Metohiju. S vojničke tačke gledišta, djeluje totalno van operativne logike da nekih 30 ljudi i angažovanih 4.500 pripadnika ima tu snagu. Ako mene pitate, i 14.000 pripadnika je malo za tako složen zadatak”, kazao je i dodao:

“Ja sam danas spreman da veoma transparentno podijelim s vama informacije koje se odnose na obuku rezervnog sastava. Planska i organizovana obuka rezerevnog sastava Vojske Srbije, kojoj podliježu svi građani od 18 do 60 godina, sprovodi se planski i organizovano i u skladu je sa Zakonom odbrani, vojsci i vojnoj, materijalnoj i radnoj obavezi i u vezi je sasvim propisima koji definišu ovu materiju”, tvrdi general Mojsilović.

Upravo se čita:  Balkan u šoku: Majka poslala kćerku od osam godina kod ujaka po šerpu, on je silovao i ubio, kada je uhapšen rekao da je bio pijan

Reakcija prvog čovjek Vojske Srbije uslijedila je nakon što je kosovska policija objavila snimke pronađene u zaplijenjenim dronovima prilikom akcije razbijanja terorističke grupe koja je u Banjskoj ubila jednog policajca.

Izdvajamo

Izdvajamo

Specijalci MUP-a uspjeli doći do vozila i djevojke (25), ljekari samo mogli konstatovati smrt

Iz rijeke Une izvučeno je tijelo 25-godišnje vozačice, a nakon teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na magistralnom...

Još vijesti za vas