Utorak, 16 srpnja, 2024

IDDEEA otklonila kvar, izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola opet moguće

Preporučeno

- Nakon 18 sati neprekidnog rada na otklanjanju navedenih problema, tehnički tim IDDEEA BiH je uspostavio informacioni sistem Agencije da funkcioniše u punom kapacitetu.

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) otklonila je kvar i informacioni sistem IDDEEA-e, koji je u toku jučerašnjeg dana imao određene probleme, ponovo je uspostavljen te sada u potpunosti funkcioniše bez problema.

“Pružanje usluga našim korisnicima kao i razmjena podataka prema svim nadležnim organima se danas odvija nesmetano. Nakon 18 sati neprekidnog rada na otklanjanju navedenih problema, tehnički tim IDDEEA BiH je uspostavio informacioni sistem Agencije da funkcioniše u punom kapacitetu.

Upravo se čita:  Elma i Džana, uposlenice bh. firme prošle agoniju: 'Preživjele smo pakao zbog bahatog direktora'

Obzirom da se radi o opremi koja je nabavljena 2012. godine, Agencija je više puta planirala nabavku adekvatne opreme za ove namjene ali nismo bili u mogućnosti da to realizujemo zbog nedostatka budžeta, što znači da nemamo adekvatan način da je zamijenimo iako se smatra zastarjelom.

Uprkos navedenim izazovima, zaposlenici Agencije uložili su dodatne napore da se situacija normalizuje te još jednom možemo potvrditi da sada sistem funkcioniše bez poteškoća”, saopćeno je.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas