Nedjelja, 21 travnja, 2024

Iduće sedmice nalazi tkiva: Redžićev rođak sumnja da je profesor ubijen

Preporučeno

Od rezultata te analize zavisiti da li će biti nastavljeno postupanje po tom predmetu ili ne

Tijelo Sulejman
Redžić: Tijelo pronađeno u kanjonu Miljacke (Foto: Arhiv)

Početkom naredne sedmice očekuju se patohistološki i toksikološki nalazi tkiva koje je tokom obdukcije, sredinom januara, uzeto iz tijela akademika Sulejmana Redžića, a od toga zavisi kako će se dalje postupiti, prenosi Oslobođenje.

Sekretar Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer kazao je za Fenu da se patohistološki nalaz radi na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a toksikološki u Zavodu za medicinu rada KS.

On kaže da će od rezultata te analize zavisiti da li će biti nastavljeno postupanje po tom predmetu ili ne.

Upravo se čita:  Hoće li se janjac “okrenuti”? Evo kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

– Od rezultata analize zavisi kako će tužilac dalje postupiti. Sve zavisi od toga kakvi budu nalazi. Čekamo rezultate – kazao je Kramer i dodao da je to uobičajeno trajanje tih procedura.

Beživotno tijelo akademika Sulejmana Radžića izvučeno je sredinom januara iz korita Miljacke na lokalitetu Lapišnice, nakon višednevne potrage.

Obitelj akademika Redžića prijavila je 9. januara njegov nestanak, a u potragu za njim bili su uključeni sarajevstva policija i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Upravo se čita:  Delegacija EU u BiH osudila negiranje genocida u Srebrenici: U Evropi nema mjesta revizionizmu i veličanju ratnih zločinaca

Profesor Sulejman Redžić bio je šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse. Bio je predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Sumnje porodice

– Mišljenja sam da je Sulejman ubijen. Za početak, sumnjivo je mjesto gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo. Prirodna smrt ga tu, sigurno, nije stigla – kaže Mehmed Redžić, a prenosi Dnevni avaz.

Vrijeme smrti akademika nije utvrđeno, jer je tijelo, navodno, dugo bilo u vodi. Također, nije provedena ni istraga, iako je Mehmed zatražio da policija pomno ispita slučaj misteriozne smrti njegovog rođaka, piše list.

Upravo se čita:  Fuada nema od utorka, supruga Mevlida moli za pomoć: "Bolestan je od prošle godine"

– Javno sam zatražio da se obavi detaljna istraga, ali ne polažem mnogo nade da će se to zaista i desiti. Kod policije sam naišao na zid šutnje. Ne znam ko stoji iza svega toga, ali s obzirom na to da klanovi u ovoj zemlji vode glavnu riječ, sumnjam na ubistvo – kazao je Mehmed, dodajući da ne očekuje da će policija uraditi nešto više u vezi s ovim slučajem, piše Avaz.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

Srpska demokratska stranka održava sjednicu Glavnog odbora u Doboju, nakon koje će biti i zvanično poznato na koji način,...

Još vijesti za vas