Srijeda, 17 srpnja, 2024

Igor i Gorica Dodik pronašli način kako izbjeći američke sankcije

Preporučeno

Dok se „Fruit Eco“ bavi gajenjem jezgričastog i koštunjavog voća, osnovna djelatnost „Zelene jabuke“ je gajenje bobičastog, orašastog i ostalog voća.

Rođak porodice Dodik Mirko Dobrić, koji je sa Igorom Dodikom vlasnik firme „Fruit Eco“, osnovao je na adresi tog preduzeća novu firmu „Zelena jabuka“, saznaje Capital

Novoosnovano preduzeće se kao i „Fruit Eco“ nalazi na adresi Gornji Podgradci bb, Gradiška s tim da im je djelatnost malo drugačija.

Naime, dok se „Fruit Eco“ bavi gajenjem jezgričastog i koštunjavog voća, osnovna djelatnost „Zelene jabuke“ je gajenje bobičastog, orašastog i ostalog voća.

Upravo se čita:  Slučaj koji je šokirao Sarajlije: Dijete (2) bilo na prozoru stana na 6. spratu, uhapšena majka

Prema zvaničnim podacima, „Zelena jabuka“ je osnovana krajem aprila, a Dobrić je u ovom preduzeću i vlasnik i direktor.

Važno je napomenuti da su kćerka i sin Milorada Dodika, predsjednika Srpske, Gorica i Igor Dodik od kraja prošle godine pod američkim sankcijama, a pod sankcijama su i sva njihova preduzeća, i svim preduzećima su ugašeni računi u bankama.

Samim tim, pod sankcijama je i preduzeće „Fruit Eco“ u kojem Dobrić dijeli vlasništvo sa Igorom Dodikom i ugašeni su im svi računi.

Upravo se čita:  Gazde odlučuju hoće li radnici raditi po najvećim vrućinama

Podsjetimo i to da je kćerka predsjednika Republike Srpske Gorica Dodik nedavno prebacila preduzeće „Agro voće“ na supruga Pavla Ćorovića.

Takođe, Dodikova je na sličan način pokušala da riješi i problem restorana „Agape“ u kojem dijeli vlasništvo sa suprugom svog brata Ivanom Dodik.

Naime, sin Mirka Dobrića, Aleksandar Dobrić osnovao je na adresi tog restorana „Agape best“.

Upravo se čita:  Poznato kada će se klanjati dženaza tragično preminulom Adnanu

Nedavno je taj naziv promijenjen i preduzeće se zove „Best service“ ili u prevodu „Najbolja usluga“.

Podsjetimo, banke u RS i FBiH počele su krajem marta sa gašenjem računa pravnim i fizičkim licima koja su pod sankcijama SAD-a.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Završeno probijanje najdužeg tunela: “Od Sarajeva do Save 2026. godine potpuno spojen koridor Vc”

Povodom završetka probijanja tunela Golubinja trenutno najdužeg cestovnog tunela koji se gradi u BiH u sklopu dionice autoceste na...

Još vijesti za vas