Srijeda, 19 lipnja, 2024

Ima li šanse za roštilj na otvorenom ili će kiša pomrsiti planove: Kakvo nas vrijeme čeka za prvomajske praznike

Preporučeno

Vremenska prognoza kaže da se od subote očekuje novo naoblačenje i povećana vjerovatnoća za nove padavine.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu do 8. maja. U prvom dijelu ove sedmice očekuje se promjenjivo vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U srijedu je moguće da kiša na visokim planinama pređe u susnježicu i snijeg, sugerira srednjoročna vremenska prognoza.

Od četvrtka se očekuje stabilnije vrijeme. Preovladavat će malo do umjereno oblačno i sunčano. Smanjenje oblačnosti uslovit će i osjetni pad jutarnje temeperature zraka. Mraz je moguć na većim nadmorskim visinama. Dnevne temperature većinom oko dvadeset stepeni.

Upravo se čita:  Bećirović u Švicarskoj upozorio svjetske lidere: Proruske snage u BiH ugrožavaju mir

Vremenska prognoza kaže da se od subote očekuje novo naoblačenje i povećana vjerovatnoća za nove padavine. U nedjelju izgledi za kišu su veći u odnosu na subotu.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 5 do 11 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 14. Najviše dnevne temperature pretežno između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. Sredinom radne sedmice minimalne temperature od 1 do 6 , u Hercegovini do 9 stepeni.

Upravo se čita:  Kakvu "tajnu" krije ministar Helez i šta ćemo vidjeti u BiH? "Nabavljamo nešto što nema niko u regionu"

Početak prve sedmice maja, odnosno 1. maja, vrijeme bi trebalo biti stabilnije nego za vikend. Tokom dana postojat će uslovi za kratke pljuskove praćene grmljavinom. Uslovi za kišu u Bosni će se povećavati prema sredini sedmice a zatim se očekuje nešto stabilnije vrijeme. Jutarnje temperature oscilirat će između 6 i11 stepeni u Bosni do 14 stepeni u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 14 i 19 u Bosni, u Hercegovini do 21 stepen.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Najmanje 550 muslimanskih hodočasnika preminulo je tokom hadžiluka u Meki zbog toplotnog udara, a hiljade drugih su potražili pomoć...

Još vijesti za vas