Subota, 2 ožujka, 2024

Imenovan novi banjalučki muftija: Banjaluka je lijepo mjesto

Preporučeno

Njegovo imenovanje uslijedilo je nakon što je muftiji Nusretu Abdibegoviću istekao mandat nakon kojeg i odlazi u penziju.

Ismail Smajlović imenovan je za novog muftiju banjalučkog na sjednici Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a na osnovu odluke reisul-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Njegovo imenovanje uslijedilo je nakon što je muftiji Nusretu Abdibegoviću istekao mandat nakon kojeg i odlazi u penziju.

Muftija Smajlović istakao je da su sve pozicije u Islamskoj zajednici značajne i da na određeni način nose svoju odgovornost.

Upravo se čita:  Novi detalji akcije "Mardelj": Tužilaštvu prijavljeni direktor i komandir zatvora u Bijeljini

“Banjaluka je lijepo mjesto, sada ponovo ukrašeno džamijama i mladošću naše medrese. Pokušaćemo da damo doprinos da ona krene uzlaznom putanjom”, istakao je Smajlović za Preporod.info.

On je dodao da Muftijstvo banjalučko ima tradiciju i kontinuitet.

“Meni je čast i izazov, a naravno i obaveza sa kojom se valja nositi u svim specifikumima kakvi jesu, i društvenih okolnosti, ali i onih koji su izazov pred muslimanima ovog prostora”, naveo je Smajlović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas