Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Inspekcija u ZDK kontrolisala cijene namirnica, izdata 43 prekršajna naloga

Preporučeno

Inspekcijski nadzori izvršeni su kod 38 pravnih i fizičkih lica koji obavljaju trgovinsku djelatnost

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona od 28. februara do 09. marta 2022. godine vršila je pojačan inspekcijski nadzor kontrole cijena životnih namirnica i drugih proizvoda.

Inspekcijski nadzori izvršeni su kod 38 pravnih i fizičkih lica koji obavljaju trgovinsku djelatnost, od kojih je kod 22 pravna i fizička lica utvrđen prekršaj i protiv kojih su izrečena 43 prekršajna naloga.

Upravo se čita:  Helez: Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju, a da je opterećen krađom i korupcijom

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona u narednom periodu nastavit će pojačan inspekcijski nadzor nad primjenom Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namjernice i druge proizvode, te se pozivaju pravna i fizička lica da usklade svoje poslovanje u skladu sa navedenom odlukom, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo