Srijeda, 22 svibnja, 2024

Inspekcija u ZDK kontrolisala cijene namirnica, izdata 43 prekršajna naloga

Preporučeno

Inspekcijski nadzori izvršeni su kod 38 pravnih i fizičkih lica koji obavljaju trgovinsku djelatnost

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona od 28. februara do 09. marta 2022. godine vršila je pojačan inspekcijski nadzor kontrole cijena životnih namirnica i drugih proizvoda.

Inspekcijski nadzori izvršeni su kod 38 pravnih i fizičkih lica koji obavljaju trgovinsku djelatnost, od kojih je kod 22 pravna i fizička lica utvrđen prekršaj i protiv kojih su izrečena 43 prekršajna naloga.

Upravo se čita:  Nova kapitulacija Milorada Dodika: Predsjednik SNSD-a odustaje od Izbornog zakona RS?

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona u narednom periodu nastavit će pojačan inspekcijski nadzor nad primjenom Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namjernice i druge proizvode, te se pozivaju pravna i fizička lica da usklade svoje poslovanje u skladu sa navedenom odlukom, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas