Subota, 22 lipnja, 2024

Inspekcija upala u privatnu kliniku u kojoj radi anesteziolog Suad Rožajac, jedan od osumnjičenih za smrt Džene Gadžun

Preporučeno

Inspektorima tokom nadzora u ordinaciji u kojoj je obavljena operacija nije predočen valjan zaključeni ugovor o servisiranju medicinsko-tehničke opreme.

Početkom decembra Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo izvršila je inspekcijski nadzor nad radom jedne privatne klinike u kojoj je zaposlen anesteziolog Suad Rožajac, jedan od osumnjičenih za smrt Džene Gadžun iz Kaknja.

Između ostalog, prilikom inspekcijskog nadzora za zatečenu medicinsko-tehničku opremu nije predočen ugovor o redovnom održavanju i servisiranju, niti su predočene potvrde o ispravnosti – servisni listovi, kao ni ateste proizvođača.

Upravo se čita:  Jasmina Izetbegović imala saobraćajnu nesreću u Stocu

Izdato je i nekoliko prekršajnih naloga, a jedan se tiče ugovora o radu Suada Rožajca.

– Položili ste Hipokratovu zakletvu i odlučili da se bavite najhumanijim poslom na svijetu. To je bio Vaš izbor, ne naš. Zahvaljući nama, pacijentima, Vi imate poliklinike, ordinacije, klinike itd. Mi smo ti koji plaćamao Vaše znanje i rad.

Zar niste svjesni da svojim postupanjima dovodite u opasnost zdravlje i život pacijenta, a sebe izlažete mogućnosti krivično-pravne odgovornosti, sjedenja na optuženičkoj klupi i urušavanja svega onoga u što ste godinama ulagali i zbog čega ste se odricali kroz vlastito školovanje – napisala je na Facebooku majka preminule djevojčice Amila Gadžun podijelivši izvještaj inspekcije.

Upravo se čita:  Slučaj bračnog obračuna u Bosanskoj Gradišci: Pretučeni suprug otišao kući iz bolnice

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji “Dr. Bejtović” obavljali “rutinsku” operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

Inspektorima tokom nadzora u ordinaciji u kojoj je obavljena operacija nije predočen valjan zaključeni ugovor o servisiranju medicinsko-tehničke opreme.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas