Subota, 20 srpnja, 2024

Inspektoru koji je psovao “tursku majku” i prijetio da će baciti bebe u Vrbas slijedi suspenzija?

Preporučeno

Unutrašnja kontrola MUP-a RS i inspektori CJB Banjaluka istražuju prijavu protiv inspektora Aleksandra Trninića zbog prijetnji i napada na goste lokala “Dajak” u Banjaluci, izjavio je Mladen Marić, načelnik banjalučkog CJB.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Saslušavamo svjedoke i nakon kompletiranja predmeta biće odlučeno da li će i na koji način biti procesuiran prijavljeni inspektor, odnosno da li se radi o prekršaju ili krivičnom djelu”, objasnio je Marić.

Dodao je kako će konačnu odluku o eventualnom krivičnom djelu donijeti nadležni tužilac.

“Nezavisne” saznaju da će Trninić u narednom periodu najvjerovatnije biti suspendovan.

Među prvima koji su dali izjavu u policiji je Banjalučanin kojeg je Trninić u lokalu “Dajak” uhvatio za vrat, prijeteći da će mu bebe pobacati u Vrbas!

Upravo se čita:  Duge kolone vozila na više graničnih prelaza, posebno ka jugu: Očekuju su gužve na cestama u BiH

Do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije bilo završeno saslušanje svjedoka, ali kako nezvanično saznajemo protiv prijavljenog inspektora će zbog svega najvjerovatnije biti podnesena prekršajna prijava.

“Ovo je već treći ili četvrti slučaj da se spominje ovaj inspektor. Nama je u interesu da ovakve ljude odstranimo iz naših redova”, rekao je “Nezavisnim” izvor blizak MUP-u RS.

Trninić je inače vlasnik lokala “Orthodox”, te je do danas u više navrata bio prozivan zbog nasilničkog ponašanja, a posljednji put o njemu se pisalo u avgustu prošle godine, kada ga je prijavio Draško Bojanić iz Banjaluke zbog premlaćivanja.

Upravo se čita:  Završeno probijanje najdužeg tunela: “Od Sarajeva do Save 2026. godine potpuno spojen koridor Vc”

Podsjetimo, jedan Banjalučanin je u ponedjeljak do detalja ispričao “Nezavisnim” kako je 5. maja ove godine s porodicom izašao u šetnju obalama Vrbasa, a zatim sjeo u baštu lokala “Dajak”.

U njegovom društvu bili su supruga, punica i dvije bebe od svega nekoliko mjeseci.

“Sjeli smo u baštu lokala u kojoj je bilo i drugih gostiju. Sve je bilo normalno dok se nije pojavio taj čovjek, za kojeg sam kasnije čuo da je Aleksandar Trninić, inspektor CJB Banjaluka, i da mu ovakvo ponašanje nije strano”, ispričao je ovaj Banjalučanin.

Nakon ulaska u baštu lokala, Trninić je, kako je rekao, počeo s psovanjem i vrijeđanjem gostiju na nacionalnoj osnovi.
“U jednom trenutku prišao mi je i rekao da će mi bebe koje su bile u kolicima baciti u Vrbas, a zatim me uhvatio za vrat. Tada je situacija postala i više nego ozbiljna”, ispričao je potreseni Banjalučanin.

Upravo se čita:  Troškovi četveročlane porodice za četiri godine skočili više od 1.000 KM

Nakon prijetnji i napada na oca, Trninić je otišao do susjednog stola i zagalamio na dvije starice, prijeteći i njima da će ih baciti u Vrbas.

U lokalu “Dajak” su dan nakon inicidenta ispričali da se jedna od starica kojoj je prijetio inspektor preplašila i molila pijanog inspektora da je poštedi, jer ne zna plivati. Gosti su ubrzo pozvali policiju, koja je došla pred lokal.

Izvor: Nezavisne novine

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas