Petak, 1 ožujka, 2024

Internet kupovina, dostava i muke bh. građana: “Za proizvod od 80, poštarina je bila preko 100 KM”

Autor:N1

Preporučeno

“Ima nekih proizvoda koje nađem na Aliexpresu, ali piše da nemaju dostavu u BiH. Vrlo često je cijena poštarine daleko veća od cijene samog proizvoda ovdje kod nas."

Jedna od najbrže rastućih grana trgovine, online kupovina, u Bosni i Hercegovini razvija se, ali veoma sporo. No, nije to jedini problem. Korisnici se žale na dug vremenski period dospijeća pošiljke, na visinu cijene poštarine, koja je, prema riječima građana, najskuplja u regionu. A događa se i da njihov paket jednostavno negdje ‘zaglavi’.

Internet kupovina za bh. građane i dalje je nepredvidiva. Zbog toga, često i nepouzdana. Mnogima nije trebalo mnogo da shvate da je neophodna detaljna provjera, sa posebnim pažnjom na ‘mala crna slova’.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za poljoprivrednike: Isplaćene novčane podrške u FBiH

“Ima nekih proizvoda koje nađem na Aliexpresu, ali piše da nemaju dostavu u BiH. Vrlo često je cijena poštarine daleko veća od cijene samog proizvoda ovdje kod nas. Ja sam htio da kupim jednu ručnu radio stanicu koja košta oko 80KM na Aliexpresu, međutim cijena poštarine je preko 100 KM dostave za jedan takav proizvod”, ispričao nam je Senaid Pleh, jedan od građana koji je za N1 govorio o svojim iskustvima.

Upravo se čita:  Najveća mjesečna plata u prošloj godini čak 429.123,86 KM

Razlike u cijeni poštarine vidljive su i na regionalnom planu. Dok u Bosni i Hercegovini za određeni proizvod treba platiti više od 250 KM, u Makedoniji i Crnoj Gori poštarina je oko 17 maraka. U Srbiji besplatno. Da je nedostataka mnogo, pokazuju i komentari građana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas