Utorak, 18 lipnja, 2024

Investitor demantovao navode stanara naselja Miljacka

Preporučeno

Investitor tvrdi kako ništa od onog što su stanari naveli nije tačno te da je urađeno sve u skladu sa zakonskim propisima.

Nakon što su stanari sarajevskog naselja “Miljacka” naveli kako su suočeni su sa iznenadnim i neočekivanim problemom parking mjesta jer je investitor Unipromet d.o.o. Sarajevo (bivši MS WOOD d.o.o. Sarajevo) došao je na ideju da, kako kažu, nakon više od šest godina od prodaje stanova današnjim vlasnicima, pokrene prodaju parking mjesta na otvorenom prostoru oko zgrade, oglasili su se i iz Uniprometa. Investitor tvrdi kako ništa od onog što su stanari naveli nije tačno te da je urađeno sve u skladu sa zakonskim propisima.

Upravo se čita:  Zavod zdravstvenog osiguranja KS finansira prenatalne testove sa 1.000.000 KM

“Na prodaju su samo parking mjesta koja su izgrađena u sklopu, tj. u i iznad podzemne garaže. Parking mjesta, odnosno njihov veći dio u sastavu naselja, a koja su sagrađena na zemljištu investitora se ne prodaju. U nekim drugim naseljima se prodaju sva parking mjesta, pa i ona parking mjesta izgrađena na zemljištu investitora. Mi nikoga ne prisiljavamo da kupi parking mjesto. Svaka osoba sama odlučuje da li će kupiti ili neće, a i ne mora kupiti, jer može i dalje koristiti parking mjesta izgrađena na zemljištu investitora, odnosno na prostoru oko zgrada. Parking mjesta se prodaju samo osobama koje žive u naselju i neće se prodati osobi koja živi u nekom drugom naselju. Prodaja parking mjesta je normalna praksa koja se primjenjuje i u drugim novosagrađenim naseljima”, navode iz Uniprometa.

Upravo se čita:  Nezapamćena tragedija u Visokom: Maloljetnik za volanom izgubio kontrolu nad vozilom, suvozač preminuo u bolnici

Ističu da ni druge optužbe nisu osnovane.

“Zakonom je precizno određeno da je garancija na izvedene radove dvije godine. Garancija od 10 godina odnosi se samo na izvedene radove hidroizolacije ravnog krova. Mi smo sa svim kupcima zaključili ugovor i izvršili pismenu primopredaju kupljene nekretnine. Sve reklamacije smo otklanjali u rekordnom roku i za iste imamo pismene zapisnike. Kupovinom nekretnine vlasnici stanova imaju odgovornost za održavanje vlastitog stambenog prostora, i mi ne ulazimo u razloge zašto to čine ili ne čini”, poručuju iz Uniprometa.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas