Utorak, 5 prosinca, 2023

Investitor demantovao navode stanara naselja Miljacka

Preporučeno

Investitor tvrdi kako ništa od onog što su stanari naveli nije tačno te da je urađeno sve u skladu sa zakonskim propisima.

Nakon što su stanari sarajevskog naselja “Miljacka” naveli kako su suočeni su sa iznenadnim i neočekivanim problemom parking mjesta jer je investitor Unipromet d.o.o. Sarajevo (bivši MS WOOD d.o.o. Sarajevo) došao je na ideju da, kako kažu, nakon više od šest godina od prodaje stanova današnjim vlasnicima, pokrene prodaju parking mjesta na otvorenom prostoru oko zgrade, oglasili su se i iz Uniprometa. Investitor tvrdi kako ništa od onog što su stanari naveli nije tačno te da je urađeno sve u skladu sa zakonskim propisima.

Upravo se čita:  Očajna Sarajka podijelila neugodno iskustvo: Na poziv da je pacijent imao moždani, dolaze medicinari i daju dijagnogu upale pluća

“Na prodaju su samo parking mjesta koja su izgrađena u sklopu, tj. u i iznad podzemne garaže. Parking mjesta, odnosno njihov veći dio u sastavu naselja, a koja su sagrađena na zemljištu investitora se ne prodaju. U nekim drugim naseljima se prodaju sva parking mjesta, pa i ona parking mjesta izgrađena na zemljištu investitora. Mi nikoga ne prisiljavamo da kupi parking mjesto. Svaka osoba sama odlučuje da li će kupiti ili neće, a i ne mora kupiti, jer može i dalje koristiti parking mjesta izgrađena na zemljištu investitora, odnosno na prostoru oko zgrada. Parking mjesta se prodaju samo osobama koje žive u naselju i neće se prodati osobi koja živi u nekom drugom naselju. Prodaja parking mjesta je normalna praksa koja se primjenjuje i u drugim novosagrađenim naseljima”, navode iz Uniprometa.

Upravo se čita:  Nenad iz Sarajeva živi u nehumanim uslovima: Skuplja smeće da bi preživio

Ističu da ni druge optužbe nisu osnovane.

“Zakonom je precizno određeno da je garancija na izvedene radove dvije godine. Garancija od 10 godina odnosi se samo na izvedene radove hidroizolacije ravnog krova. Mi smo sa svim kupcima zaključili ugovor i izvršili pismenu primopredaju kupljene nekretnine. Sve reklamacije smo otklanjali u rekordnom roku i za iste imamo pismene zapisnike. Kupovinom nekretnine vlasnici stanova imaju odgovornost za održavanje vlastitog stambenog prostora, i mi ne ulazimo u razloge zašto to čine ili ne čini”, poručuju iz Uniprometa.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo